Tadić iznudio penal i asistirao, Džeko 3 puta pogodio: Partizan bliži Švajcarskoj ako ne napravi čudo

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Crta se dvomeč između Partizana i Lugana u kvalifikacijama za LE

Doskorašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić iznudio je penal i upisao asistenciju za svoj Fenerbahče na gostovanju Luganu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde je tursski tim slavio rezultatom 4:3.

To znači da će Partizan, ako posle poraza od 6:2 protiv Dinama ne napravi čudo u revanšu, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati najverovatnije protiv Lugana. Podsetimo, crno-beli u slučaju poraza u dvomeču protiv Dinama igrati sa poraženim iz duela Lugana i Fenera.

Lugano je imao vođstvo od 1:0, da bi Tadić "okrenuo" rivala u 16 metara, ovaj ga pokupio nogom, a za sudiju nije bilo dileme - pokazao je na belu tačku. Loptu je na nju stavio Edin Džeko i pogodio za 1:1, iako je golman Lugana Amir Saipi i malo je falilo da zaustavio udarac iskusnog napadača. Šutirao je Džeko po sredini, Saipi zakačio nogom i umesto napolje ugurao ju je unutra.

Potpuni preokrt turskog tima usledio je u 46. minutu, na startu drugog poluvremena, a opet su Tadić i Džeko bili u glavnim ulogama. Srbin je asistirao, napadač iz BiH pogodio za 2:1.

Bislimi je u 64. izjednačio na 2:2 i uneo je dramu, ali je Džeko samo tri minuta kasnije kompletirao het-trik. Gol za 4:2 postavio je Kadioglu u 74. minutu, ali je Lugano u 94. stigao do gola nade da može da nastavi svoj put u kvalifikacijama za LŠ. Na kraju, realniji su izgledi da ćemo ih gledati u Beogradu.

Penal i gol Fenera možete pogledati OVDE, dok drugi pogodak možete videti u videu ispod:

(Telegraf.rs)

Video: Roki ušao u ring i zapalio arenu u Puli!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dz

    23. jul 2024 | 22:05

    Pa sa 36god.moze da asistira protiv Lugana i slicnih ekipa.Svaka cast kada je bio mladji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA