Čuveni francuski klub izbačen u treću ligu zbog finansijskih problema!

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dres Bordoa kroz istoriju je nosio veliki broj vrhunskih fudbalera među kojima se ističu Zinedin Zidan, Alan Žires, Žan Tigana, Biksant Lizarazu, Kristof Digari...

Fudbalski klub Bordo saopštio je danas da prihvata izbacivanje u treći rang i da se neće žaliti na odluku Fudbalskog saveza Francuske.

Čelnici FS Francuske kaznili su Bordo izbacivanjem iz druge u treću ligu zbog nagomilanih finansijskih problema.

Bordo je šestostruki prvak Francuske, a poslednji put je bio najbolji u sezoni 2008/09. Klub je ispao iz Lige jedan 2021. godine, a prošle sezone je u drugoj ligi završio na 12. mestu.

Bordo nije uspeo da nađe novog finansijera koji bi uložio novac i rešio finansijske probleme, pa će sledeće sezone igrati u trećoj ligi.

Dres Bordoa kroz istoriju je nosio veliki broj vrhunskih fudbalera među kojima se ističu Zinedin Zidan, Alan Žires, Žan Tigana, Biksant Lizarazu, Kristof Digari... Trener Bordoa bio je i srpski stručnjak Slavoljub Muslin, a od srpskih fudbalera za popularne Žirondince igrali su Vujadin Savić, Milan Gajić, Vukašin Jovanović, Niša Saveljić...

Zahvaljujući izbacivanju Bordoa u niži rang, drugoligaški status je sačuvala Troa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Savo Milošević nakon pobede Partizana nad Bordoom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA