Jedna od najvećih bruka u istoriji Partizana: Dinamo sa šest golova ponizio crno-bele u LŠ!

 
 
 ≫ 
  • 98

Pretplatio se Partizan izgleda na letnje katastrofe u Evropi, pa je posle prošlogodišnje tirade protiv Nordsjelanda na početku tekuće sezone propisno obrukan u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva - 6:2. Poveli su crno-beli golom Mateusa Saldanje, bili u solidnom položaju 40 minuta, a onda su uništeni i igrački i rezultatski golovima Šaparenka, Karabejeva, Bražka, Kabajeva, Popova i Pihaljonoka. a Brazilac (Saldanja) iz redova gostiju drugim nije ni ublažio šamare svom timu...

Punih 40 minuta prvog poluvremena Partizan je igrao odlično protiv Dinama, borio se i trpeo tendenciozno suđenje očajnog nemačkog sudije, imao i rezultat na svojoj strani, a onda je u samo pet minuta završnice prvog dela aktivirao samouništenje.

Odlično su crno-beli ušli u utakmicu, možda i iznenadili Dinamo visokim presingom, na koji Ukrajinci na početku nisu imali odgovor, držali su loptu u posedu, kontrolisali i prostor, mahom na polovini protivnika i meč se otvorio kao u snovima.

Na stranu što je pomenuti nemački arbitar "sasekao" Partizan ranim kartonima za Saldanju i De Medinu, crno-beli su bili hrabri, pokušavali da igraju, neutrališući organizaciju napada Ukrajinaca agresijom u prvoj liniji, koja je otvarala prostor za brzu reakciju ispred gola protivnika.

Tek poneki, sporadični napad, poput onoga iz 4. minuta, kada je posle greške Zahida, domaćin munjevito, iz dva pasa stigao do udarca Kabajeva iskosa, potom i Jarmolenka (preko gola), nisu štetili crno-beli, ali su svakako bili upozorenje koje, ispostavilo se, nisu ozbiljno shvatili.

Vrlo dobra igra tima Aleksandra Stanojevića u uvodnom delu krunisana je vođstvom u 22. minutu i to iz jedanaesterca. Tada su lukavstvo Alda Kalulu, oduzeta lopta Karavajevu u kaznenom prostoru, potom i prekršaj dfefanzivca doneli jedanaesterac, koji je pozvan iz VAR sobe, a Mateus Saldanja je "panenkom" ulio dodatno samopouzdanje svom timu - 0:1.

Nije Partizan ni u periodu posle vođtva imao prevelikih problema sa Ukrajincima, iako su postali osetno agresivniji, konstantniji u napadima, ali sve do 34. minuta nisu imali ozbiljniji pokušaj, Tada je Kabajev traljavo uputio udarac iz izgledne pozicije i delovalo je da će crno-beli izdržati sa vođstvom do poluvremena.

Delovalo je, no, u završnih desetak minuta osetio se drastičan pad na fizičkom planu, pogotovo prve linije, koja je lako "pucala" i omogućavala Dinamu da unese loptu u željeni prostor, a počela je da "štuca" i druga, ostavljajući i onako porozne defanzivce sa viškom domaćih igrača.

Kao posledica, stigao je jeftin gol Šaparenka u 40. minutu, pošto je na desnoj strani ispala odbrana Partizana, pokušao je da zatvori Marković, a kasnili su Arijaga i igrač manje u prvom delu Goh, koji je nehajno trčkarao i posmatrao kao na trim stazi - 1:1.

Bilo je to samo najava košmara koji će Partizan preživeti do isteka prvog dela, pošto je tri minuta kasnije u naizgled jednostavnoj situaciji za izbacivanje lopte iz kaznenog prostora očajno odreagovalo tri fudbalera. Prvo Arijaga i Kalulu, potom i Mujakić, koji je dobacio do ruba 16 metara i omogućio Bražku udarac. Lopta je pogodila stativu i završila iza Jovanovića u drugom uglu - 2:1.

Da katastrofa bude potpuna, Partizan je matiran i u nadoknadi prvog dela. Vanat je odigrao dupli pas sa Bujalskim, potom uposlio Karajaveja, koji je uputio udarac, delimično je blokirao Antić i dodatno prevario Jovanovića za 3:1 i samouništenje kakvo se ne pamti.

Pokušao je Stanojević da spreči teži poraz korekcijom već u poluvremenu i to tako što je očajnog Goha zamenio Šćekićem, ali se Partizan praktično raspao već kod drugog gola Dinama i tu spasa više nije bilo.

Videlo se i u nastavku da su crno-beli potpuno dezorganizovani, da bar polovina igrača niti drži poziciju, niti prate, niti žele da prate u odbrani, dok druga polovina, na čelu sa borbenim Kaluluom izgara što su domaćini koristili da se poigravaju kao mačka sa mišem.

Kao posledica anarhije, fizičke nemoći i nedostatka karaktera došao je i četvrti gol Dinama u 56. minutu, ogledalo rasula na terenu. Kabajev je vukao loptu dobrih 40 metara, za njim je trčalo nekoliko fudbalera crno-belih i svi su očekivali da neko drugi pokuša da neutrališe igrača ukrajinskog kluba. Na 16 metara, Mujakić je stao u blok, u kome su igraču rivala bile otvorene obe strane za udarac, a Jovanoviću lopta zaklonjena - 4:1.

Sličnih misli je izgleda bio i Stanojević, te je posle nekoliko minuta izvršio trostruku izmenu, šaljući na teren Filipovića, Zubairua i Natha, ne bi li pokušao da promeni ritam.

Šest minuta kasnije, Mateus Saldanja je postigao i drugi gol, posle akcije u kojoj su učestvovali i Kalulu, potom Natho, čiji udarac glavom je završio na drugoj stativi, odakle je Ibrahim Zubairu uposlio Brazilca i doneo kakvu-takvu nadu - 4:2.

Bilo je dovoljno vremena, ali Partizan naprosto nije igrao dobro, jer su igrači Dinama uvek bili za korak bliže lopti, imali su, u nedostatku dobrog markiranja i presinga, i previše prostora da kombinuju, van i unutar kaznenog prostora.

Usled toga je Dinamo i dalje kontrolisao dešavanja na terenu, bez većih problema kombinovao na polovini crno-belih koji nisu imali snage da u završnici pojure i taj treći gol. Pokušao je Stanojević da reaguje još jednom, uvođenjem Trifunovića umesto Kalulua, ali ta izmena je više "otupela" ofanzivu Partizana, koji posle drugog gola nije napravio nijednu.

Tačku na agoniju Partizana, stavio je Denis Popov u 83. minutu utakmice petim golom za Dinamo. Svemu je prethodio prekršaj Arijage na 25 metara, potom prekid, koji je izveo Bražko, Jovanović je odbio loptu, a Antić napao Volosina "spolja", ispadajući iz igre. Usledio je povratni pas koji je Popov sproveo u mrežu za 5;2, da bi u smiraju Pihaljonok postigao i šesti gol za novu evropsku bruku Partizana.

(Telegraf.rs)

Najnovije
18:46

Dinamo Kijev - Partizan 6:2 (Šaparenko 40', Bražko 43', Karavajev 45+1', Kabajev 55', Popov 83', Pihaljonok 90+2' - Saldanja 22', 66')

21:51

Sramota i bruka Partizana, šesti gol u mreži!

90+2' Pihaljonok je postigao i poslednji gol na meču za totalnu bruku crno-belih.

21:50

U toku je nadoknada od četiri minuta

90+1' Ovde je sve rešeno.

21:46

Poslednje promene na meču

86' Lonvaj k i Andrijevski su ušli umesto Bražka i Šaparenka.

21:42

Petarda u mreži Partizana!

83' Najpre je Jovanović odbranio udarac Bražka, međutim nemoćan je bio prilikom pokušaja Popova i očajne reakcije defanzive.

21:36

Trifunovića Stanojević šalje na teren

77' Umesto Kalulua ulazi mladi krilni fudbaler.

21:34

Mnogo prostora za kijevski tim...

75' Vivčarenko je bio u poziciji da gađa, ali je njegov šut otišao pored.

21:32

Period meča u kom se igra mirnije

74' Jedni su zadovoljni rezultatom, drugi će probati nekako da dođu do šanse i gola.

21:29

Izlazi Jarmolenko

69' Vološina je Šovkokvski poslao na travnjak.

21:26

Nije bilo ekspresnog odgovora

67' Vanat je šutirao iz udaljenosti posle greške Filipovića, ali lopta odlazi nebu pod oblake.

21:25

Evo gola za Partizan!

66' Saldanja je uspeo da ubaci loptu u mrežu nekako, Zubairu na debiju upisuje asistenciju!

21:19

Trostruka izmena u timu Partizana

60' Jurčević, Zubairu, Filipović su poslati na teren, izašli su Zahid, Severina i De Medina.

21:14

I novi gol...

55' Samo lepe golove danas postiže Dinamo. Sevnula je kontra, zategao je sa distance Kabajev i done velikih 4:1.

21:07

Šaparenko prvi preti u nastavku

49' Gađao je iskosa sa leve strane, ali nije bio dovoljno dobar šut.

21:04

Izmene u redovima Partizana i Dinama

46' Stanojević ubacuje Šćekića umesto Goha, Mališ i Pihaljonok ulaze umesto Karvajeva i Bujalskog.

20:48

Kraj prvog poluvremena

45+3 Agonija Partizana je nakratko okončana, idemo na pauzu.

20:45

Užasan je Partizan... Novi gol i katastrofa

45+1' Nadoknada od tri minuta je sjajno započeta za Dinamo. Karavajev je verovatno centrirao, loptu je zakačio nego od igrača Partizana i tako prevario Jovanovića.

20:44

Greška igrača Dinama, šansa za crno-bele!

45' Saldanja je ukrao loptu i kombinovao sa Gohom, međutim nije bilo pravog šuta ka golmanu Buščanu.

20:42

Preokret posle gluposti!

43' Očajna reakcija čitave defanzive Partizana, Kalulum i Arijaga su se spetljali, a onda je fenomenalno iz prve gađao Bražko i pogodio od stative gol Jovanovića.

20:40

Izjednačenje u Poljskoj!

40' Dobio je Šaparenko loptu na nekih dvanaest, trinaest metara od strane Kabajeva, šutirao je snažno i Jovanović to nije uspeo da odbrani.

20:34

Kabajev šutira i opet Jovanović

35' Slalom Jarmolenka u kaznenom prostoru, Kabajev je gađao direktno u golmana Partizana. I posle kornera je bilo opasnosti, sam je ostao igrač domaće ekipe, ali je bilo sreće...

20:31

Ponovo Dinamo ima inicijativu

32' Crno-beli strpljivo čekaju na svojoj polovini eventualno šansu za kontra-napad.

20:22

Gooool! Saldanja je pogodio sa bele tačke

22' Saldanja! Panenka Brazilca i crno-beli vode u Poljskoj!

20:21

Penal za Partizan!

21' Kalulu je oboren u kaznenom prostoru! Aldo je pomerio loptu ispred protivnika koji ga je cepio po nozi. Posle VAR provere arbitar je pokazao na belu tačku.

20:17

Još jedna odbrana za Jovanovića

18' Vivčarenko je gađao traljavo sa ivice kaznenog prostora posle povratne lopte, a Aleksandar se bacio i odbranio taj pokušaj.

20:14

Sramotna scena na početku meča

Igrači su se pozdravili pre početka okršaja i pored najava, ali kapiten Dinama je uradio nešto drugo...

20:13

Jarmolenko pokušava glavom

13' Udario je loptu glavom Jarmolenko posle kornera, međutim to nije učinio na sjajan način. Gol-aut od svega.

20:11

Oštar kriterijum sudije, već dva kartona za Partizan

11' Saldanja, sada i De Medina... Nije baš sjajan kriterijumnemačkog sudije Dingerta. Makar nije bilo opasnosti po gol posle prekida Dinama.

20:04

Dve šanse za Dinamo!

4' Zahid je pogrešio, Karavajev je iskosa gađao bliži ugao, Jovanović odbranio, a onda je Jarmolenko makazicama prebacio gol!

20:00

Krećemo!

1' Partizan otvara evrpska takmičenja kada su srpski klubovi u pitanju.

19:36

Vazura odgovorio Ukrajincima pre meča!

Nije zadovoljan ponašanjem nominalnog domaćina.

18:51

Startne postave

Dinamo: Buščan - Karavajev, Djačuk, Popov, Vivčarenko - Bujalski, Bražko, Šaparenko - Jarmolenko, Kabajev, Vanat

Partizan: Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Antić - Arijaga, Zahid - Severina, Goh, Kalulu - Saldanja

18:44

Dobrodošli!

Prvi srpski klub koji izlazi na teren u okviru evropskih kvalifikacija u novoj sezoni je Partizan. Istorija protiv Dinama nije na njihovoj strani, ali ukrajinski fudbal se nalazi u specifičnom momentu, što bi možda moglo i da se iskoristi.

Video: Saldanja doneo pobedu Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    23. jul 2024 | 21:19

    Koliko moras biti idiot da prošle sezone imas igrače za 4 ligu, i onda ulazis u novu sezoni sa igračima za 5 ligu!! Bravo uprava i stručnjaci!

  • Sasa

    23. jul 2024 | 21:20

    Да ли је сада јасно да Партизан има екипу за трећу лигу Србије и тако ђе бити док је мафијаш вазура вођа..Доживљаваћемо понижења, бруку и иживљавање сваке екипе која буде играла против нас...РЕАЛНОСТ .

  • Lale

    23. jul 2024 | 20:59

    Srpski fudbal....esencija fudbalskog neznanja, konstanta antifudbala, humoreska od igrača, tragedija od stručnjaka i fudbalska mafija. Srećom neće biti gore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA