Sve o meču Dinamo Kijev – Partizan: Šta mogu crno-beli na premijeri u Evropi, ko sudi, gde je uživo TV prenos?

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 4

Tim Aleksandra Stanojevića kreće u svoju evropsku avanturu

Fudbaleri Partizana ovog utorka kreću u svoju evropsku "avanturu" u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Na prvom stepeniku ka grupnoj fazi najjačeg evropskog takmičenja čeka ih ekipa Dinama iz Kijeva.

Biće to jako specifičan duel na kojem nakon dogovora dva kluba neće biti gostujućih navijača. Adut Partizana može biti i to što zbog dobro poznate situacije u Ukrajini, Dinamo mora da igra svoje utakmice na neutralnom terenu.

Partizan je već odigrao jedan meč u Superligi Srbije, prošao je ceo pripremni period u Rusiji, a već zbog toga je sinoć trener Dinama iz Kijeva napravio svojevrstan skandal na konferenciji za medije pred meč.

Gde i kad se igra i gde je TV prenos?

Meč se igra u utorak, 23. jula sa početkom od 20.00 časova.

Duel će se igrati u obližnoj Poljskoj na stadionu "Arena Lublin" u gradu Lublinu, koji se nalazi u blizini granice sa Ukrajinom.

Obezbeđen je direktan TV prenos i to na dve televizije, pa duel možete pratiti na TV RTS 1 i na TV Arena Sport Premium 1.

FK Partizan Foto: MN Press

Ko sudi?

UEFA je odredila vrlo iskusnog arbitra za večerašnji meč, a kojeg smo uglavnom gledali u ulozi VAR sudije u grupnoj i kasnijim fazama Lige šampiona.

U pitanju je Kristijan Dingert iz Nemačke, kojem će pomagati Kristijan Dic i Nikolaj Kimajer iz iste zemlje.

Kao četvrti arbitar postavljen je Florijan Badštubner, a delegat meča biće Aurel Mihail Jonesku, dok je Jorgos Bikas iz Grčke posmatrač suđenja.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Partizan u ovu utakmicu ulazi posle pobede nad Napretkom iz Kruševca na "gostujućem" terenu u Humskoj ulici golom Saldanje u 93. minutu.

Crno-beli su zbog renoviranja stadiona u Kruševcu faktički igrali kao kod kuće u prvom kolu Superlige Srbije, dok su prethodno prošli pripreme na "Bratskom kupu" u Rusiji, gde su savladali Dinamo Moskvu posle penala, izgubili od CSKA i remizirali sa Lokomotivom.

Sa druge strane, šampionat Ukrajine i dalje nije počeo, tako da su iza Dinama samo prijateljske utakmice.

U generalnoj probi za meč sa Partizanom, Dinamo je izgubio od Union Berlina sa 2:3, dok je pre toga savladao Mamelodi iz Južnoafričke Republike (1:0) i Brendbi iz Danske (4:0), te remizirao sa Šalkeom (2:2) i Paderbornom (0:0).

FK Napredak - FK Partizan Foto: Mileta Mirčetić

Šta kažu kladionice?

Kladionice pred ovaj meč favorizuju ekipu Dinama iz Kijeva, na koji je kvota postavljena na samo 1,65.

Sa druge strane, nerešen ishod vrednuje se kvotom od 3,70, a trijumf Partizana je označen kvotom 5,60.

Ipak, treba naglasiti da kvote na Partizan trenutno padaju, te da svetski bukmejkeri polako podižu šanse crno-belih pred početak današnjeg meča.

Očekivane postave

Partizan (4-2-3-1): Jovanović- Antić, Mujakić, Marković, Medina - Arijaga, Zahid - Kalulu, Severina, Goh - Saldanja

Reč trenera

Oleksandr Šokolovski (Dinamo Kijev):

- Naš klub se ne odvaja od naroda Ukrajine, konstantno podržavajući naše odbrambene snage i ljude koji su patili od ruske agresije u ovom teškom periodu. Tokom svojih nastupa na evropskoj sceni, igrači pokušavaju da podignu moral naših branitelja i ljudi pogođenih njegovim posledicama. Mnogi od njih su dugogodišnji obožavaoci Dinama iz Kijeva. Uzeli smo sa ogromnim, blago rečeno, nerazumevanjem odlazak FK Partizan u Moskvu na prijateljski, "bratski" turnir, gde su odigrali niz mečeva protiv lokalnih klubova i izrazili znake solidarnosti sa onima koji vode agresivan, agresivan rat protiv nas, okupiraju našu zemlju, uništavaju naše gradove i sela, ubijaju i osakaćuju naš narod i decu. Posebno imajući u vidu jasnu odluku UEFA da isključi ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja u Evropi, koja je doneta odmah po početku potpune agresije.

Aleksandar Stanojević (Partizan):

- Retko dobijate priliku da igrate kvalifikacije za Ligu šampiona. Sutra igramo protiv velikog kluba i tima, ali imamo želju da napravimo nešto. Ulazimo u ovaj meč sa velikom motivacijom. Ovo će biti sasvim drugačija utakmica, drugačijeg profila. To ne može da se poradi. Nismo se mnogo bavili analizom susreta sa Napretkom, više smo se bavili Dinamom. Pokušaćemo da se prebacimo na drugi ritam utakmice. Važno nam je da ostanemo u aktivnom rezultatu za Beograd.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako se Nole sprema za Pariz na vrelom suncu Crne Gore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nosmoking

    23. jul 2024 | 12:51

    Vidim kao nesto oni prigovaraju, nece da se rukuju sa igracima Partizana…retke su to prilike, eventualno evro-utakmice kada me vuce na Partizan paaaa eto i ovaj put navijam da ih pobede👍🏻👊🏻! Realno bice to skoro pa nemoguce ali bilo bi lepo!

  • Šurda

    23. jul 2024 | 10:16

    Idemo dinamo Kijev

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA