Partizanov tim za Dinamo: Iznenađenje Stanojevića u odbrani, Zahid i Severina od prvog minuta

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 11

Trener crno-belih izvršio tri promene u odnosu na ligaški meč, ali i neke rotacije u polju

FK Partizan SASTAV Foto: Telegraf.rs

Nije lako doći do Lige šampiona, još kada vam u drugom kolu kvalifikacija "zapadne" Dinamo iz Kijeva sa budžetom od 80.000.000 evra, a vama od toga zavisi gotovo cela sezona, kako se sudbina i poigrala sa Partizanom, onda je zadatak naoko još teži, komplikovaniji. Kako bilo, crno-beli evropsko takmičenje počinju sutra (20.00, Arena sport Premium 1) iz poljskog Lublina, gde je ukrajinski predstavnik inače domaćin i naspram sebe će imati tim sa nekolicinom reprezentativaca pomenute zemlje, koji je na okupu skoro tri godine i realno gledano, favorit je u predstojećem dvomeču.

Šta Partizan može u susretu sa Ukrajincima? Za početak mora da popravi mnogo toga u odnosu na prvi prvenstveni duel sa Napretkom, gde su igrači, stručni štab i navijači prošli Tantalove muke do minimalne pobede.

No, utakmice u Superligi tradicionalno nemaju dodirnih tačaka sa Evropom, ali svakako mogu da budu nekakva odrednica i svedoče da se ekipa pod Stanojevićevim vođstvom još uvek traži, da ne postoje potrebni automatizmi, niti su igrači još uvek prihvatii sve zahteve stručnog štaba.

To su belodane činjenice, ali o tome sutra niko neće pitati ni Stanojevića, niti fudbalere, od njih se traži instant rezultat, eventualni prolaz u narednu fazu koji bi već sada doneo makar Ligu Evrope i mirnu jesen za ceo klub na svakom planu.

FK Napredak - FK  Partizan Foto: Mileta Mirčetić

Otuda je i Stanojević pomalo promešao karte u odnosu na pomenuti meč sa Kruševljanima, izvršio je tri igračke promene i zarotirao neke od fudbalera na drugačije pozicije na terenu, ne bi li dobio i čvrstinu u odbrani, ali i ofanzivnu potentnost, koja je izostala na prethodnoj utakmici.

Kada je u pitanju odbrana, ispred neprikosnovenog Aleksandra Jovanovića ovoga puta će biti četvorka sa jednom promenom na bekovskoj poziciji. Iako je na put poveo jednog klasičnog bočnog defanzivca Milana Lazarevića, i svojicu koji mogu da odigraju i na toj poziciji i u centralnom delu odbrane - Aleksandra Filipovića i Natana De Medinu, Stanojević se odlučio za poslednje pomenutog Belgijanca.

Odbrana da garantuje "nulu", a napad...

Natan de Medina, FK Partizan Foto: FK Partizan

Zbog skok i igre jedan na jedan, Medina je dobio priliku ispred Filipovića i Lazarevića, koji je profilom ofanzivniji. Uz njega poslednju liniju će još činiti Svetozar Marković i Nihad Mujakić kao centralni defanzivci, odnosno Nikola Antić uz levu aut-liniju.

Što se veznog reda tiče, trener crno-belih je ostavio jednog klasičnog zadnjeg veznog - Kervina Arijagu, dok će uz njega igrati Gajas Zahid, ali sa ulogom "osmice", koja mu je i prirodna.

Takođe, došlo je i do promene na krilnim pozicijama, te će ispred Medine priliku dobiti Kcander Severina, dok će Aldo Kalulu, koji je prošli meč igrao na desnom, biti prekomandovan na levi bok, ispred Nikole Antića.

U centralnom delu, odmah iza napadača biće pozicioniran Jung-Džun Goh, sa zadatkom da pomogne najisturenijem Mateusu Saldanji i ostalim ofanzivcima. Pod uslovom da uspe da isprati evrospki ritam meča, pošto se u domaćem prvenstvu poprilično namučio u tranzicionoj igri, pritisnut slabijom spremom i viškom kilograma.

Pisali smo u toku dana da Stanojević neće moći da računa na Nemanju Nikolića, koji je suspendovan usled crvenog kartona protiv Nordsjelanda prošloga leta, ali hoće na sve ostale fudbalere koji su se našli na spisku od 24 putbika za Lublin, a koji će sutra naći mesta i u protokolu za meč.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA