Partizan otputovao na meč sa Dinamom: Jovanoviću i remi po meri, Mujakić očekuje dobar ishod

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Klub iz Humske na teškom zadatku u Lublinu protiv ukrajinskog velikana

Težak posao je pred Partizanom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ne samo zbog snage i uigranosti Dinama iz Kijeva, već i zbog činjenice da crno-beli sa nekolicinom novih igrača i novim zajtevima trenera Aleksandra Stanojevića još uvek traže formu. Gde se trenutno "nalaze" i koliko su naučili iz slabe utakmice sa Napretkom, biće poznato u utorak, u Lublinu (20.00, Arena sport Premium 1), gde će odigrati prvih 90 minuta sa ukrajinskim velikanom i to bez pomoći navijača.

Golman Aleksandar Jovanović, ponovo najsvetlija tačka kluba iz Humske u premijeri sa Kruševljanima, ističe da bi prihvatio remi sa Dinamom, ali da ambicije Partizana uvek sežu mnogo više.

- Dinamo ima jako dobar tim, ali ako budemo organizovani, ako se budemo branili timski, kao ekipa, svi do jednoga, verujem da neće biti problema. Što se mene lično tiče, zadovoljan sam kako je prošao prvi meč sa Napretkom, ali tek je početak, prvo kolo, verujem da ću nastaviti da branim u istom stilu i podižem formu.

Upitan da li bi remi za Partizan bio povoljan ishod posle prvog meča sa Dinamom, Jovanović kaže:

- Ne bih kalkulisao unapred, to je tek prva utakakmica, tek tzreba da se "odmerimo". Onako, na prvu mogu da kažem da bi nerešen ishod bio u redu pred revanš u Beogradu. Opet sa sruge strane, uvek ideš na pobedu, to je cilj Partizana.

Jovanovićev kolega iz odbrane - Nihad Mujakić očekuje da će Partizan iči na pobedu.

- Veliki meč za Partizan, to nema sumnje. Maksimalno smo se pripremili, analizirali smo Dinamo, opšte je poznato kakvi su afiniteti i mentalitet Partizana, svaki meč se ide na pobedu, pa ćemo da vidimo.

Nije Partizan napravio dobru uvertitu pred Ukrajince, odigrao je slab meč sa Napretkom, slavio minimalnim rezultatom uz mnogo muka.

- Mnogo je novih igrača u timu, dok se sve to složi, poklopi, shvate zahtevi i dok se upoznamo na terenu, biće u redu. U minula dva dana, posle Napretka, gledali smo da se oporavimo do puta i nema tu puno vremena za neke druge stvari i najbitnije je da spremni dočekamo Ukrajince.

Veruje Mujakić da su pripreme u Rusiji pomogle Partizanu da spremno dočeka Dinamo.

- Kompletne pripreme smo prošli igrajući sa rivalima koji su na nivou Dinama iz Kijeva i, naravno, te utakmice su pune tranzicija, dok će se u domaćem prvenstvu svaki rival braniti protiv Partizana. Zato verujem da će meč sa Kijevljanima biti zanimljiv i dobar po nas - zaključuje Nihad Mujakić.

(Z. Ivković)

Video: Saldanja doneo pobedu Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA