Totalni haos u Norveškoj: Prekinut meč Rozenborg - Lilestrem, navijači ubacivali baklje zbog uvođenja VAR-a

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Meč na kraju nije ni mogao da se odigra

Fudbaleri Rozenborga i Lilestrema pokušali su danas da odigraju svoj meč u okviru 15. kola norveške Elitserije, ali na kraju nisu uspeli, pošto je on prekinut zbog demonstracija navijača zbog uvođenja VAR tehnologije u tamošnji fudbal.

Naime, već danima i nedeljama traju protesti protiv uvođenja video tehnologije u Elitseriju, a sve se u bliskoj prošlosti zaoštrilo, tako da su navijači danas odlučili da ne dozvole odigravanje meča između pomenuta dva tima.

Oni su ubacivali pirotehniku, baklje i petarde na teren, susret je prvo par puta prekidan, a na kraju je sudija Rohit Sagi uvideo da nema kud, već da povuče navijače u svlačionice.

- Mislim da je ovo tužno za fudbal. Mi smo takođe ovde jer želimo da se igra i da se meč završi - rekao je sudija za norvešku nacionalnu televiziju NRK.

Prvobitni plan je bio da se meč nastavi pred praznim tribinama, ali su Sagi, delegati, Norveška fudbalska unija i policija ipak odlučili da se on otkaže.

Da sve bude bizarnije, nakon što je meč prekinut, navijači su na teren počeli da ubacuju i konzerve sa ribom.

- To je pogrešan stav sa strane navijača. Zaustavljaju utakmicu i svoje timove. Uništava fudbal za sve. Sabotiraju svoj tim. Moraju da pričaju sa asocijacijom na pravi način, jer ovako uništavaju fudbal svima - rekao je tamošnji fudbalski analitičar Oge Haride.

(Telegraf.rs)

Video: OFK pobedio Mladost rezultatom 2:0

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    22. jul 2024 | 00:31

    Preposteni klub zvan Rozenborg,koji svake sezone igra"cudne utakmice"sa prelazima 2-1 ili 1-2 ili sa brdo golova 7+,3-4 gola u prvom ili drugom poluvremenu...znaju navijaci sa uvodjenjem VAR sistema,nema vise toliko"uzbudjenja"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA