Vida se oprostio od reprezentacije Hrvatske

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Rekao je zbogom posle 14 godina

Dugogodišnji hrvatski fudbalski reprezentativac Domagoj Vida povukao se iz nacionalnog tima.

On je dres "kockastih" nosio 14 godina, odigrao 105 utakmica i postigao četiri gola. Bio je deo tima koji je osvojio svetsko srebro (2018), svetsku bronzu (2022) i srebro u Ligi nacija (2023).

- Pobede i uspesi su ono što ostaje u knjigama, ali u mojim uspomenama ostaje mnogo više. I svi teški trenutci jednako su vredni i važni jer osnažuju zajedništvo, karakter i međusobne odnose u ekipi. Navikli smo proteklih godina na veličanstvene uspehe, ali mi "senatori" prošli smo i razočaranja, promene selektora, poraze i teške kritike. Izašli smo iz toga jači, a uspesi su bili tim slađi. Uživao sam boriti se za Hrvatsku na terenu i počašćen sam što sam bio prvotimac one nezaboravne srebrne ekipe iz Rusije. Ali, s jednakim sam žarom proveo i proteklih nekoliko godina kada nisam toliko igrao jer sam naučio da smo za uspeh bitni svi, od prvog do poslednjeg. Daj maksimum na treningu, podrži i digni saigrače, podvikni, uteši, zagrli, nasmej ekipu, povedi pesmu - na mnogo se načina može pridonijeti uspjehu reprezentacije i ponosan sam što sam u ulozi dokapetana Hrvatske mogao i tako doprineti - rekao je Vida u oproštajnom pismu i dodao:

- Bila mi je čast deliti svlačionicu sa nekima od najboljih igrača koje je Hrvatska ikada imala, na čelu s najvećim od najvećih. Hvala vam što ste uvek davali sve za Hrvatsku, što svi doživljavate reprezentaciju kao svetinju, zbog čega se svako od nas uvek veseli okupljanju, da se vidimo, družimo i onda borimo za isti dres.

Vida ima 35 godina, trenutno je član atinskog AEK-a, a igrao je i za Bešiktaš, kijevski i zagrebački Dinamo, Bajer Leverkuzen i Osijek.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA