Partizanov spisak za Dinamo: Šest promena u "oba smera", Stanojević računa na 24 igrača

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Ovo je spisak trenera crno-belih pred jedan od najvažnijih mečeva u sezoni

Naredna sedmica biće jedan od ključnih za Partizan kada su evropska takmičenja u pitanju, odnosno put do plasmana u grupnu fazu, koji započinje gostovanjem Dinamu iz Kijeva. Crno-beli će u utorak, u poljskom Lublinu, od 20 časova, odmeriti snage sa ukrajinskim predstavnikom, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a Aleksandar Stanojević će na put povesti 21 fudbalera i tri čuvara mreže.

U odnosu na prvi prvenstvenu duel sa Napretkom, u kome je Partizan slavio minimalcem - 1:0, uz Tantalove muke tokom svih 95 minuta, stručni štab je izvršio nekoliko promena u igračkom kadru i to u "oba smera".

Za početak, u Beogradu će ostati mladi fudbaleri - bonusi, krilni napadač Janko Jevremović, koji se našao u protokolu za Napredak, iako je bilo planirano da bude prosleđen na pozajmicu, kao i desni bek Vukašin Đurđević, koji je odigrao ceo meč sa Kruševljanima. Na put neće ni štoper Bojan Kovačević, odnosno krilni napadač Aleksa Janković na koje stručni štab nije rečunao ni na utakmici u petak.

Sa druge strane, na spisak za prvi deul sa Dinamom iz Kijeva su dodati golman Nemanja Stevanović, treći golman na spisku putnika, sa kojim su crno-beli prošle sedmice produžili saradnju na još dve godine.

Potom defanzivni vezista Leonard Ovusu - trenutno na "tankom ledu" u očima trenera Stanojevića, levi bek Mario Jurčević od koga se tek očekuje da pokaže šta zna, jer nije pripremljen u potpunosti, te novajlija iz Vojvodine, desni bek Milan Lazarević, koji je, poput mladog Đurđevića, odradio tek nekoliko treninga sa crno-belima.

FK Partizan Foto: FK Partizan

Sve ostalo je manje - više poznato, te se na spisku Aleksandra Stanojevića za meč sa Dinamom nalaze: golmani - Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović i Miloš Krunić; odbrana - Milan Jovanović, Natan De Madina, Svetozar Marković, Nihad Mujakić, Aleksandar Filipović, Nikola Antić, Mario Jurčević; vezni red - Kervin Arijaga, Mateja Stjepanović, Leonard Ovusu, Aleksandar Šćekić, Aldo Kalulu, Kcander Severina, Nemanja Trifunović, Ibrahim Zubairu, Gajas Zahid, Bibars Natho, Jung-Džun Goh; napadači - Mateus Saldanja, Nemanja Nikolić i Đorđe Jovanović.

Crno-beli put Poljske kreću u ponedeljak, u ranim jutarnjim časovima i tokom dana će ispoštovati protokol UEFA. Obaveznu konferencija za medije, odnosno zvanični trening u vreme odigravanja utakmice sa Dinamom iz Kijeva.

(Telegraf.rs)

Video: Dao je i jedno obećanje Grobarima: Nilikina otkrio u čemu je tajna njegove preciznosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA