Ovo je Srpkinja koja je nestvarnim golom zaludela sve: Magiji fudbalerke Zvezde divi se celi svet

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Veliki je talenat svetskog fudbala

To što je Nina Matejić nedavno uradila na Evropskom prvenstvu za fudbalerke do 19 godina ostaće zauvek upisano u almanasima pomenutog sporta, kako u Srbiji tako i u svetu!

Razlog je gol koji je nedavno psotigla protiv Engleske, kada je u stilu Dijega Armanda Maradone, ili pak njegog idola Ronalda, izvela nekoliko neverovatnih poteza i driblinga pre nego što je zatresla mrežu.

Izazvala je divljenje fudbalskog sveta, snimak tog pogotka videli su milioni ljudi, a ostaje samo žal što naše devojke nisu uspele da se plasiraju u narednu rundu.

Inače, Nina je u februaru napunila 19 godina i članica je ŽFK Crvena zvezda. U crveno-belom dresu je osvojila duplu krunu ove sezone, a pre dolaska na Marakanu igrala je za Požarevac i Slogu iz Zemuna.

- Trenirala sam sa dečacima do 13. godine i onda mi je u početku bilo teško da se naviknem na ženski fudbal. Nisam znala kako i šta da radim, muški i ženski svet su različite dimenzije. Muškarce interesuje samo teren i lopta, kod žena je drugačije. Zanima ih kako se koja obukla, kakav joj je izgled, generalno, stvari van fudbala. Bilo je teško, ali privikla sam se. Bila sam kapiten muške ekipe i to je bilo lepo iskustvo. Muškarci su nežniji, malo su namazaniji, iskusniji. Moram da priznam da žene jače biju, nekad baš nemaju milosti - rekla je Nina u maju ove godine.

Vredi pomenuti i to da je Nina u januaru 2023. godine izabrana od strane UEFA među 10 najvećih talenata na svetu. Da nisu pogrešili, videlo se baš protiv Engleskinja.

Takođe, sa 16 godina i 225 dana postala je drugi najmlađi strelac u istoriji reprezentacije Srbije, ispred je samo Jovana Damnjanović koja je, ujedno, i njen uzor.

- Na prvom mestu je Jovana Damnjanović, sa njom sad igram u reprezentaciji, i Ronaldo, ali brazilski, ne Kristijano. Ne znam koliko puta sam gledala njegove klipove, kako postiže golove, dribla, pretrčava... Igram na toj poziciji i normalno je da volim napadače. Obožavam kako igra Jelena Čanković, mađioničar sa loptom.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA