"Kao da je autističan": Čuveni trener izvređao zvezdu fudbala koju je svojevremeno prozivao i Rade Bogdanović

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Dembele se izgleda nikome ne sviđa

Čuveni argentinski trener Horhe Sampaoli dao je jednu kontroverznu izjavu kojom je isprozivao fudbalera Pari Sen Žermena i reprezentacije Francuske Usmana Dembelea!

Sampaoli je donedavno vodio Flamengo, tokom karijere i Sevilju i Olimpik iz Marselja, dok je kao selektor vodio upravo Gaučose i Čile - s kojim je 2015. osvojio Kopa Amerika.

- Kada sve izmakne kontroli, ostali igrači su kao gledaoci koji gledaju kako će se akcija završiti. Znaju da on igra kao da je autističan. Počinje akciju sam i završava je. On nema sposobnost da napravi saigrača da blista, on samo za sebe zna kako to da uradi. Embape je pomali isti - rekao je Sampaoli.

Argentinac je takođe pohvalio nastup francuskog tima tokom Evropskog prvenstva i njihov stil igre, stil sa kojim se, doduše, ne identifikuje.

- Francuska ima izvanredan tim, ali treba mnogo da trče i kada se smanji prostor ne mogu da pronađu kanale za napad, uprkos ogromnim individualnim sposobnostima. U nedostatku dodavača i kombinovane igre, tim u potpunosti zavisi od svoje čvrstine i dobar učinak njegovih napadačkih igrača, to nije moja ideja o fudbalu.

Fudbal Evropsko fudbalsko prvenstvo EURO 2024 polufinale Španija Francuska Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, zanimljice izjave o Dembeleu imao je svojevremeno i Rade Bogdanović.

- Malo sam ga i prozivao, taman kad su ga oženili, ja sam očekivao da napravi nešto, a opet je zabrljao. Oženio se pre šest-sedam meseci, dobro igra, jako dobar na krilu, leva-desna noga. Mislim da ga je klub oženio. Odigrao je prvenstvo, očekivao sam dosta od njega, a trener ga je izveo u 42. minutu - osvrnuo se Rade na finale Mundijala, dok je ranije o njemu govorio:

- FK Barselona mu je prvo angažovao nutricionistu da mu objasni da ne treba da se hrani u restoranima brze hrane. Onda su mu angažovali psihijatra da mu objasni da je profesionalni fudbaler i da po noći ne sme da gleda porniće i da organizuje sa svojim rođacima one video igre na profesionalnom nivou.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Nisam primetio nijednu ozbiljnu šansu Danske, a ni naš raspad sistema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA