I posle se čudite zašto mu Milojević ne dozvoljava da ode iz Zvezde...

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 11

Pokazao je Šerif u subotu veče koliko je važan za tim

Crvena zvezda bi ga možda i pustila uz dobru novčanu nadoknadu, a ponuda za njega definitivno ima, ali je Vladan Milojević taj koji trenutno ne dozvoljava da Šerif Endiaje napusti Marakanu u letnjem prelaznom roku!

Ako su se navijači pitali zbog čega, odgovor su dobili u subotu veče - na otvaranju nove sezone u Superligi, gde je Šerif posttigao dva gola protiv Jedinstva iz Uba, u ubedljivoj pobedi rezultatom 4:0.

Tresao je Endiaje mrežu novog superligaša u razmaku od pet minuta (18. i 23.), pospremio je dva centaršuta sa desne i leve strane i uradio upravo ono što se od špica Zvezde uvek traži - da prilike koje dobije pretoči u gol.

FK Zvezda – FK Jedinstvo Ub Foto: MN Press/Marko Metlaš

Nije Šerif tip igrača koji će uzeti loptu i driblati, napraviti neku minijaturu i oduševiti ljude na stadionu, ali Zvezdi to i ne treba. Naprotiv, Milojeviću je potreban rasan golgeter na kog može da se osloni i koji će, povrh svega, raditi sjajan posao za tim.

Senegalac je i te kako bitan šraf u taktičkoj formaciji Milojevića, a koliko radi za tim videlo se na isteku pola sata igre kada se vratio na svoju polovinu kako bi zaustavio kontranapad gostujućeg tima.

Imao je i priliku za het-trik na početku drugog poluvremena. Stoji da je pogrešio, kada je napravio nešto između šuta i centaršuta, s tim da vredi pohvaliti sjajno kretanje, ubacivanje iza leđa odbrane Ubljana i obilazak golmana. Mali trenutak dekoncentracije koštao ga je i trećeg pogotka. Međutim, aplauzi kad je izlazio iz igre jasno su rekli koliko su navijači zadovoljno šta su videli od Šerifa na startu.

Video: Pao prvi gol za Crvenu zvezdu u sezoni: Strelac je Šerif Endiaje.

Video: Zvezda dala još jedan gol: I ponovo postiže gol Šerif Endijaje!

- Za napadača je bitno da postiže golove, ali i da pomaže ekipi na terenu. Naravno, volim da pogađam, to mi daje na samopouzdanju i nadam se da ću nastaviti i ove sezone tako - rekao je Endiaje nekoliko dana pre početka sezone.

Da, to samopouzdanje je vratio upravo dolaskom Milojevića na klupu. Kod Baraka Bahara ga nije imao i promašivao je nemoguće. Pretilo je da bude jedan od najvećih promašaja, dok je sada čovek koji, iz Omrija Glazera, ima veto na odlazak iz kluba. Naravno, ako se Milojević bude pitao...

- Izuzetno cenim Milojevića i našu saradnju, reč je o odličnom treneru. Takođe, radi se o čoveku sa izuzetnim karakterom, a smatram i sebe takvim, tako da zajedno možemo mnogo toga. Videli su svi koliko sam slobodnije delovao na terenu kada je Milojević došao. Dao mi je samopouzdanje i smatram da sam mu vratio to. Nastavićemo tamo gde smo stali - imao je Senegalac nedavno jasnu poruku.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xx

    21. jul 2024 | 10:06

    Nek pokaze on u evropi,pustite Ub

  • 534

    21. jul 2024 | 09:31

    Postigne gol i onda u 14 situacija budem u enigmi da li je to Šerif ili Bajden. Kao da loptu nikada video nije. Promaši celu severnu tribinu.

  • Rasomon

    21. jul 2024 | 10:08

    Slazem se u potpunosti. Vrlo je koristan za tim, bori se kao lav, trci u oba pravca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA