Duljaj spreman za Partizan: "Imaće patriotski naboj, nadam se pobedi!"

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Velike reči bivšeg stručnjaka crno-belih...

Fudbalski klub Partizan je obezbedio pobedu u prvom meču u Superligi Srbije, ali ga teži test čeka u utorak u Poljskoj protiv Dinama iz Kijeva. Igor Duljaj, dobro upućen u ukrajinski fudbal, izneo je sa "Sport Klub"-om svoje uvide šta Partizan može da očekuje od predstojećih protivnika.

Tim Kijeva ima nekoliko ukrajinskih reprezentativaca koji su se nedavno takmičili na Evropskom prvenstvu.

- Sve su to Ukrajinci koji mahom igraju za reprezentaciju. Sada su poslali i nekoliko igrača da igraju za olimpijsku reprezentaciju Ukrajine, ali imaju mnogo kvaliteta na svakoj poziciji i neće im biti problem što im par mlađih igrača fali - Duljaj objasnio.

Događaji koji su u toku u njihovoj zemlji će verovatno pružiti dodatnu motivaciju.

- Igraju u Poljskoj, nisam ni siguran da li će imati navijače na tribinama. Znam da Partizanovi navijači neće biti u mogućnosti da prisustvuju. Ono što je definitivno jeste da će imati patriotski naboj i da će želeti da predstave Ukrajinu na najbolji način. Imaju ogroman kvalitet i očekujem tešku utakmicu, bez obzira na to što im to nije domaći teren - naglasio je bivši trener Partizana.

Dinamo Kijev kombinuje mladost i iskustvo, dali su mnoge fantastične igrače koji su prešli u evropske klubove.

- Imaju fenomenalan tim, Šaparenko je ključan igrač i treba ga zaustaviti, ali imaju i Jarmolenka koji je iskusan, imao je dobru karijeru u najjačim ligama.

Duljaj je pričao i o pristupu Partizana...

- Pročitao sam da su se pripremili, da su pogledali sve utakmice Dinama iz Kijeva u pripremnom periodu i to je dobro. Ne bih mnogo prognozirao, nadam se pobedi Partizana - zaključio je Duljaj.

Prva utakmica između ukrajinske i srpske ekipe na programu je u utorak u Lublinu, a revanš na Partizanovom stadionu osam dana kasnije.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda dala još jedan gol: I ponovo postiže gol Šerif Endijaje!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    20. jul 2024 | 21:04

    U dve utakmice, 3-5 razlike za Dinamo!

  • Lale

    21. jul 2024 | 14:14

    Dinamo je kvalitetniji od Partizana i mislim da ce proci dalje. Ako budu igrali kao protiv Napretka nemaju cemu da se nadaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA