Srbija očajno prošla na žrebu: Put na Evropsko prvenstvo vodi preko treće reprezentacije sveta!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nije bilo sreće

Nisu uspele fudbalerke Srbije da se domognu bolje pozicije pred baraž za Evropsko prvenstvo i porazom od Škotske (1:0) u poslednjem meču B divizije Lige nacija ipak sebe odvele na teži put.

Voljom žreba, prve rivalke našoj ekipi na putu do završnog turnira u Švajcarskoj biće koleginice iz Bosne i Hercegovine i dueli su na programu 23- i 29. oktobra.

Neće to biti lak posao, ali naš tim ima ulogu favorita. Nekoliko godina unazad Srbija je u usponu, što samo dokazuju rezultati u poslednjem periodu, ali vrlo težak put je kreiran voljom žreba.

Ukoliko BiH bude stvar prošlosti, naredne rivalke Orlica biće Šveđanke ili Luksemburžanke. Jasno je da je tu skandinavska selekcija veliki favorit.

Aktuelne osvajačice bronze na Svetskom prvenstvu su tokom istorije bile i više nego uspešne, pa tako u svojoj kolekcoiji imaju i evropsku titulu 1984, tri poraza u finalima EP, kao i jedan u finalu SP 2003. godine.

Dragiša Zečević ima dovoljno vremena da pripremi tim i tako proba Srbiji da donese istorijski uspeh.

(Telegraf.rs)

Video: Stanojević burno posle prvog kola u Superligi: "Titula se ne osvaja kao tralala, šićfirić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA