Stanojević "goreo" posle Napretka: "Mora da puca, da bude ludačka energija, a ne tra-la-la, šić-firić!"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 34

Crno-beli su se na kraju provukli i slavili sa 0:1

Fudbaleri Partizana slavili su u dramatičnom meču na otvaranju sezone protiv Napretka, pošto su pobednički gol preko Saldanje uspeli da postignu u trećem minutu nadoknade i tako ipak stignu do velika tri boda - 0:1 (0:0)!

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević odvojio je svoje veme posle meča i analizirao dramatičan trijumf.

- Uh, počeću sa uh... Čestitke Napretku na dobroj igri, hvala navijačima što su nas nosili, bili u lepom broju, lepa atmosfera, žao mi je što se nismo predstavili u dobrom svetlu, ne u boljem, nego dobrom. Mučili smo se, nismo dobri bili u presingu, brzini igre, fazi napada, ovo nije Partizan koji ja želim, nismo ni blizu. Bojao sam se da će biti tako, ali to je moja odgovornost, ja sam trener četiri nedelje. Momci su na kraju pokazali karakter, volju i želju, najstariji izvukli i povukli. Znamo, sve nam je jasno, moramo da radimo, da se pokažemo našim navijačima, da ovaj grb moramo da zaslužimo, ne možemo ovako da igramo, želja nije sporna, mi hoćemo, ali nije dovoljno u Partizanu imati želju, svako mora da je ima, to je ništa. Moramo bolje da igramo, da više pokažemo, ovo nije put kojim treba da idemo. Na prvoj prepreci ćemo pasti, moramo jako da radimo, nema kompromisa i to je to. Hvala navijačima još jednom na lepoj podršci i atmosferi - rekao je Stanojević.

Upitan je potom Stanojević da li je "ljudski razočaran" posle meča .

- Nerviram se zato što smo nemoćni u odbrani i u napadu. Znate moj stil, moj način igre. Furiozno, dinamično, nismo spremni za taj način. Nisu igrači ni imali pripremni period kakav sam želeo. Trenirali smo po pet-šest igrača, mi ne možemo da igramo u tom ritmu. Nisam ljudski razočaran, ali mi je žao da lep broj navijača tu što je bio što sam želeo da im vratimo. Pobedili smo u 90. minutu utakmicu, ono što kažete, kada Nemac pobedi, onda je to nemački stil, ali nismo zadovoljni. Svaka čast momcima, želeli su, treba na kraju da ih pohvalim, izneli su na kraju tu priču.

Zatim je objasnio da ne razmišlja ni o čemu, ni pre, ni posle, nego da živi u trenutku i da je to njegov zadatak.

- Ja ne razmišljam, profesionalac sam, iskusan, ja samo razmišljam u trenutku. Uopšte me ne interesuje šta će biti sutra, pre pet minuta. Foksuiran sam na dati momenat, a posle ću razmišljati, evo sad razmišljam šta je bilo, kako je bilo. Sada na Teleoptiku ću uraditi analizu noćas ili ujutru, videću koji su bili problemi, ali bez ritma smo, furioznosti. Možemo mi da ne pobedimo, ali moramo da budemo furiozni, da puca. Moramo da smo furiozni, nismo bili. Nije dosta igrača ni treniralo. Đurđević je tek sada, nije odigrao ni utakmicu, Zahid takođe, Saldanja sa pola ritma, Severina nije ni trenirao. Nije lako, ali to mi je posao. Nema alibija, da me pogrešno ne razume, Ovo ide na mene. Imao sam četiri nedelje, ja ću napraviti to sigurno, ali moramo da nastavimo jako ili da dodamo selekciju. Titulu ne osvajaju majstori, koji će tako da igraju, titula se osvaja kroz energiju, požrtvovanost, ludačku želju, tako si konkurentan, a ovako tralala, šićfirić, tako se ne osvaja titula. Mora da puca.

Dinamo iz Kijeva je sledeći zadatak za Partizan.

- Jaka ekipa, gledali smo ih uživo, sva pojačanja smo ispratili, poznajemo ih. To je jedna kvalitetna utakmica, sličan nivo kao CSKA; Dinamo Moskva. Iznad nas su u ovom trenutku, ali mi smo Partizan, moramo da se izborimo.

(Telegraf.rs)

Video: Saldanja doneo pobedu Partizanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    20. jul 2024 | 08:15

    Za samo jedno je u pravu: tra-la-la klub!!!

  • Doktor

    20. jul 2024 | 08:14

    Šifćirič si ti. Igrače si ti spremao, po tvom programu i ako nisu mogli, ti si kriv. Kako vas bre prave tako krivo nasađene... Rumenoglu u košarci nikada ne reče da je on kriv, uvek su mu drugi bili krivi, pa zbog toga najuri 15 igrača. Isto sad i ovaj naduvenko, krivi mu igrači.. a on???

  • Putin R.S

    20. jul 2024 | 08:02

    😂😂😂😂 smesna izjava. Pa ko u to veruje?? Vi ste bre cirkus od kluba vec 2 decenije. Samo vi ovako nastavite i borice te se za sredinu table. Vama ni Jurgen Klop ne bi pomogao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA