Ovo su naredni rivali Partizana za LŠ i LE: Dušan Tadić čeka kiks crno-belih, trnovit je put do elite

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Teško, baš teško

Zahvaljujući rezultatima tokom poslednjih pet godina srpski klubovi nisu započinjali učešće u kvalifikacijama za evropske kupove od prvog kola ovog leta. Naredni utorak će tako označiti start kampanje i borbe za grupnu fazu, a pre toga ćemo pratiti okršaje prvog kola Superlige Srbije.

Najpre ćemo u utorak pratiti Partizan na gostovanju kijevskom Dinamu kada je u pitanju Liga šampiona, dok će na megdan svojim rivalima u četvrtak u Ligi Evrope otići i Vojvodina i Radnički iz Kragujevca u Ligi Evrope, odnosno Ligi konferencije. Veliki Ajaks i Mornar iz Bara će testirati srpske ekipe.

Već sada je jasno da će beogradski i novosadski tim uprkos svemu nastaviti svoj put u Evropi pošto će imati makar drugu šansu, pa se polako javljaju kalkulacije pred žreb koji će biti održan u ponedeljak.

Kada je Partizan konkretno u pitanju, u slučaju da prođu nezgodni ukrajinski tim  u trećem kolu svakako neće biti povlašćeni i tu je spisak potencijalnih rivala vrlo nezgodan.

Crno-beli kroz ligaškku stazu traže put do elite, ali bi ih već na sledećem koraku sačekali timovi koji su u ovom momentu vrlo snažni. U pitanju su Rendžers, Slavija Prag, Salcburg ili Lil! Složićete se, ko god bi bio rival imao bi i ulogu favorita.

Kada je treća runda kvalifikacija za LE u pitanju, u slučaju da Dinamo bude prejak, ekipa iz Humske bi bila povlašćena na žrebu, a spisak potencijalnih protivnika varira od savršenih do preteških.

U grupu prvih spadaju Krivbas, kao i Rijeka ili Korvinul, ali tu si i oni daleko teži poput Fenerbahčea ukoliko budu eliminisani od Lugana iz LŠ, ili Panatinaikosa koji se najpre sastaje sa Botevom. Spisak zatvaraju Trabzon / Ružomberok, Serkl Briž / Kilmarnok i Servet.

Interesantno je da bi i Vojvodina u slučaju podviga i eliminacije Ajaksa imala isti spisak narednih suparnika, dok im se u trećem kolu kvalifikacija za LK rivali poklapaju sa Radničkim i u grupu najtežih spadaju AEK, Makabi Haifa, Legija, Gent, Kopenhagen i mnogi drugi...

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandar Stanojević pobesneo zbog "bonus" pravila pa zagrmeo i o sudijama u Superligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA