Odsekao sebi prst da bi igrao na Olimpijskim igrama: Ovo je najluđa priča o posvećenosti reprezentaciji

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Metju Doson načinio radikalan potez kako bi bio spreman za Pariz

Reprezentativac Australije u hokeju na travi Metju Doson odlučio se na radikalan i šokantan potez kako bi bio spreman za Olimpijske igre u Parizu.

Naime, Metju Doson je amputirao sebi domali prst, kako bi mogao da se oporavi do Olimpijskih igara.

Nakon što je slomio prst leve ruke, suočio se sa ozbiljnom dilemom, lekari su mu ponudili dve opcije, dugotrajan oporavak i propuštanje Olimpijskih igara, ili amputaciju prsta.

On nije želeo da propusti Olimpijske igre, paje odlučio da amputira deo prst, uprkos molbama supruge da ne prenagljuje sa odlukom.

Nisam imao mnogo vremena da donesem odluku. Odlučio sam i onda nazvao ženu, a ona je rekla "Ne želim da doneseš ishitrenu odluku". Imao sam sve informacije koje su mi bile potrebne da donesem odluku, ne samo za Pariz, već i za život posle. Postoji mnogo drugih problema kod drugih ljudi, kojim se suočavaju sa težim stvarima u životu od gubitka prsta, tako da sam srećan što je to samo mali deo mog prsta.

Njegov trener Kolin Bač istakao je da je Doson već na treninzima.

- Doson se vratio na trening. Visoko je postavio lestvicu za sve koji ubuduće slome prst. Odluka koju je doneo pokazuje koliko je posvećen igrama u Parizu - rekao je njegov trener.

(Telegraf.rs)

Video: Embid posle pobede nad Srbijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA