Partizan danas otvara sezonu u Superligi: Napredak kao test zrelosti pred Dinamo iz Kijeva

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Crno-beli će na svom stadionu biti uslovno gosti Kruševljanima, sa kojima tradicionalno muku muče

Sticajem okolnosti, zbog činjenice da nisu završili radove na svom stadionu, a nisu prihvatili predlog Zajednice da budu domaćini u Loznici, fudbaleri Napretka dočekaće danas uslovno Partizan u njegovom domu, u Humskoj (21.00, Arena sport Premium 1), pa će verovatno izostati sterpnja i naboj koje favorit tradiocionalno oseća kada god gostuje u Kruševcu. Opravdano, jer mnogo puta se dogodilo da upravo Napredak spotakne crno-bele, da ih iznenadi, namuči, odalji od cilja, te je i pred današnju utakmicu sa izabranicima Gorana Stevanovića poprilično stresno, tim re što je za nekoliko dana pred ekipom Aleksandra Stanojevića evropski ispit sa Dinamom iz Kijeva.

Po sopstvenom priznanju, ni sam Stanojević trenutno ne može da proceni domete i formu Partizana u ovom momentu, ali to ne menja činjenicu da je crno-belima svaki meč u ovom delu sezone, kada se bore za prve prvenestvene bodove i plasman u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja - za život.

Najveća nevolja za Partizan su zapravo bili izbori dva bonusa, pošto su se crno-belih tokom priprema spremali na opciju sa jednim fudbalerom mlađim od 21 godine. Umesto toga, navrat nanos je FSS. sedam dana pre početka sezone, prekršio sva pravila i doneo novo pravilo o dvojici igrača ispod 23 godine, kome se Partizan žestoko usprotivio.

No, kako instutucionalno, sa Miloradom Vučelićem (zvanično u ostavci) na čelu, crno-beli godinama nemaju ni snagu, niti pravo glasa, sve je prošlo kako su drugi zamislili, a stručni štab je morao menja ideje. Otuda će na teren danas mladi Vukašin Jovanović, sa četiri treninga u Humskoj, kao i krilni napadač Nemanja Trifunović.

Klub iz Humske je tokom pauze angažovao sedam pojačanja u sve tri linije tima, gotovo iz korena je promenio odbranu, iako će poslednja linija protiv Napretka polovično biti korigovana. Jer, će svoje mesto u timu, uz novajlije - pomenutog bonusa Đorđevića i Nihada Mujakića, zauzeti i starosedeoci Svetozar Marković i Nikola Antić.

U veznom redu i napadu, u Superligi će debitovati samo jedno od preostalih pojačanja i to Kervin Arijaga, danas u tandemu sa iskusnim Aleksandrom Šćekićem. Iskusni crnogorski fudbaler je dobio prednost u odnosu na ostale defanzivne veziste, jer Partizan još uvek traži "osmicu" na kojoj Aleksandar Stanojević insistira, a nema dovoljno poverenja u Leonarda Ovusua.

Osmica koja nedostaje

Crno-beli su, posle propalog posla sa Ifetom Đakovcem, opasno "zagrejani" za Leonarda Lopeza, o kome smo pisali pre nekoliko dana, no, moraće da se naoružaju strpljenjem da bi ga "slomili" i privoleli u Humsku.

Otuda će vezni red, uz pomenute Arijagu i Šćekića, činiti Aldo Kalulu na desnom krilu, mladi Trifunović na levom, te Jung-Džun Goh u centralnom delu manevra. Umesto još uvek nedovoljno oporavljenog Gajasa Zahida, koji trenira, ali smanjenim intenzitetom.

Naravno, priliku u napadu će dobiti Mateus Saldanja, koji će u narednih mesec i po dana biti u "izlogu" za prodaju, ali, po dogovoru dve strane, pre svega treba da pomogne Partizanu u prvim kolima Superlige i Evrope.

Očekivani sastav Partizana za današnji duel sa Napretkom: Jovanović, Đurđević, Marković, Mujakić, Antić, Šćekić, Arijaga, Kalulu, Trifunović, Goh, Saldanja.

(Z. Ivković)

Video: Aleksandar Stanojević pobesneo zbog "bonus" pravila pa zagrmeo i o sudijama u Superligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA