Važno saopštenje Partizana za meč sa Dinamom iz Kijeva: "Pod uslovnom smo kaznom UEFA"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Neće biti gostujućih navijača ni u Humskoj, ni u Poljskoj

Kako je već Telegraf najavio pre par dana, neće biti moguće prisustvo gostujućih navijača na utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Dinama iz Kijeva.

Klub je danas to potvrdio zvaničnim saopštenjem. U njemu se apeluje na navijače Partizana da samostalno ne putuju u poljski Lublin, te da je sve dogovoreno sa Ukrajincima i sa UEFA.

Saopštenje prenosimo u celosti bez redakcijskih izmena.

- FK Partizan obaveštava javnost o dogovoru koji je postignut sa FK Dinamo Kijev a u vezi sa predstojećim utakmicama drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona koje će se odigrati 23. jula 2024. godine u Lublinu (Poljska) i 31. jula 2024. godine u Beogradu.

Na molbu FK Dinamo Kijev, kao domaćina prvog meča koji usled ratnih okolnosti u Ukrajni svoje mečeve igra u Poljskoj, i mogućih incidenata među navijačima, pogotovu odnosa navijačkih grupa dva kluba a naročito posle putovanja u Rusku Federaciju na fudbalski turnir, odlučeno je da se ni na jednom od dva meča (u Poljskoj i Srbiji) ne dozvoli prisustvo gostujućih navijača. Ova odluka je doneta uz preporuku i u koordinaciji sa lokalnim vlastima u Poljskoj i uz savete i odobrenje UEFA.

U skladu sa postignutim dogovorom, FK Partizan neće tražiti ulaznice za svoje navijače za utakmicu u Lublinu i apeluje na svoje pristalice da ne putuju samostalno u Poljsku.

FK Dinamo Kijev će se pridržavati istog dogovora i neće imati podršku svojih navijača na meču u Beogradu, na koji ima pravo iako je FK Partizan pod UEFA sankcijama.

Ova odluka je prvenstveno doneta u cilju osiguravanja bezbednosti svih učesnika u predstojećim mečevima i zbog sprečavanja potencijalnih incidenata koji naročito mogu uticati na FK Partizan koji je pod uslovnom kaznom UEFA. FK Partizan iskreno veruje da je ovaj dogovor u najboljem interesu oba kluba i da će biti dočekana sa razumevanjem od strane naših navijača - poručili su iz Partizana.

(Telegraf.rs)

Video: Anastasija i Gudelj ljubavna scena na moru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    19. jul 2024 | 07:43

    Vas i onako niko ne gleda

  • Gk

    19. jul 2024 | 01:04

    Vazura moze sve da plati

  • Srky

    19. jul 2024 | 03:23

    Ko može zabraniti Poljacima za koga će da navijaju a dobro znamo da su poznati po tome da daju podrsku Srpskom narodu na sportskim terenima i da su mnogo puta drakonski kaznjavani zbog isticanja transparenata tako da će Partizan svakako imati tamo lepu podršku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA