Kreće nova sezona Superlige: Šta čeka Zvezdu i Partizan u prvom kolu? Imaćemo dve bitne promene

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 7

Da li neki drugi tim može da se umeša u borbu za sam vrh tabele?

Petak je dan kada će se ponovo zakotrljati lopta na fudbalskim terenima širom Srbije. Uslovi neće baš pogodovati fudbalerima, a ni publici koja se uželela Superlige, pošto se očekuje nastavak vrelog talasa, ali će reflektori ipak doneti kakav-takav ugođaj.

Sve oči kao i na početku svake sezone uprte su ka večitim rivalima, Partizanu i Crvenoj zvezdi, koji će ponovo sloviti za glavne kandidate za titulu šampiona. Crveno-beli su ti koji brane titulu osvojenu prošle godine, a crno-beli sa novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem pokušavaju da ih smaknu sa trona.

Crvena Zvezda Foto: facebook.com/crvenazvezdafk

Dve važne promene u novoj sezoni Superlige Srbije

Ova sezona doneće dve jako bitne promene u Superligi Srbije. Pre svega, tu je pravilo o bonus igračima, a svaki tim će morati da ima dvojicu u sastavu, što je pravilo oko kojeg se vodila ogromna polemika poslednjih nekoliko dana.

Druga velika promena je nažalost nešto na šta smo se uglavnom bili i navikli pre poslednje dve godine, koje su se pokazale samo kao izuzetak. Srpski klubovi boriće se ne za pet, već za četiri mesta u Evropi narednog leta.

Jednostavno, rezultati koje su naši klubovi pokazali u minuloj sezoni u Evropi nisu bili dovoljni i mnoge zemlje su nas ponovo pretekle na lestvici. Zato je ova "kampanja" od presudnog značaja, kako ne bismo dopustili dalji pad, jer on znači počinjanje evropskih kvalifikacija još ranije tokom leta.

To naravno ne ide u prilog nikome, a ovog leta će bodove u Evropi pokušati da sakupe Zvezda i Partizan u Ligi šampiona, zatim Vojvodina u Ligi Evrope, kao i TSC i Radnički 1923 Kragujevac u Ligi konferencija.

Aleksandar Stanojević Foto: FK Partizan

Mnogi klubovi moraju da igraju domaće mečeve na "tuđim" stadionima

Zbog procesa renoviranja, koji nije mogao da se završi do početka nove sezone u Superligi Srbije, mnogi klubovi moraće da budu domaćini u "tuđini", što je slučaj već sa prvom utakmicom u sezoni.

Tako ćemo Radnički 1923 iz Kragujevca umesto na "Čika Dači" gledati na stadionu Dubočice u Leskovcu, a pomalo bizarno, Napredak će u narednom periodu igrati na stadionu u Humskoj. A u prvom kolu je domaćin Partizanu...

Ni Mladost iz Lučana neće moći da zaigra kod kuće, već će u obližnje Užice na stadion "Radomir Antić" koji blista punim sjajem i čeka početak Prve lige Srbije za utakmice Slobode.

Tekstilac će umesto u Odžacima zaigrati u Bačkoj Palanci na stadionu "Slavko Maletin Vava", Jedinstvo će dok se ne sredi stadion na Ubu igrati u Lazarevcu, a OFK Beograd u Zaječaru. IMT će u Loznicu na "Lagator", a Vojvodina u Bačku Topolu, dok će Spartak morati do Sente.

Železničar će morati da igra na SC "Mladost", dok će Novi Pazar igrati u svom gradu, ali na Atletskom stadionu.

Stadion Sloboda Užice Foto: Telegraf.rs

Šta nam donosi prvo kolo? Zvezda domaćin, Partizan gostuje

Već prvo kolo donosi nam neke vrlo interesantne mečeve. Sezona će se otvoriti u Leskovcu utakmicom Radničkog 1923 i Železničara od 19 sati, a u petak nas čeka i meč Napretka i Partizana od 21.00 čas u Humskoj.

U subotu gledamo tri utakmice, sve tri od 20.00 časova, a igraju Zvezda i Jedinstvo Ub, potom Čukarički i Radnički Niš, kao i Mladost i OFK Beograd.

Nedelja nam donosi mečeve Novog Pazara i Spartaka od 17.30 časova, zatim Tekstilca i Vojvodine od 19.30 časova, kao i TSC-a i IMT-a u istom terminu.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandar Stanojević pobesneo zbog "bonus" pravila pa zagrmeo i o sudijama u Superligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realno

    18. jul 2024 | 21:11

    Zvezdu ceka titula a patlidzane berba za trece mesto

  • Kale

    18. jul 2024 | 21:10

    Daj smanjite tu ligu na 12 klubova, imamo klubova kao da smo Premier liga, i uvedite tv prenos bilo koje utakmice jednim nedeljno da narod zna ko uopste igra Super ligu

  • Zdravko

    18. jul 2024 | 22:05

    Titula je i ove sezone Zvezdina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA