Tadić se oglasio i potvrdio da napušta reprezentaciju: "Verujem da ću jednog dana opet biti tu"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 14

Oglasio se kapiten, koji očigledno ne želi da nosi dres sa nacionalnim grbom dok je selektor Dragan Stojković

Kapiten Srbije Dušan Tadić oglasio se saopštenjem na Instagramu u kojem je potvrdio da neće više igrati za reprezentaciju, čime je potvrdio pisanje Telegrafa.

On je na Instagramu objavio poruku u kojoj je rekao da se u ovom trenutku oprašta od reprezentacije, ali nije rekao konkretno zbogom, jer je tu istaknuto da i ukoliko bude ponovo koristan, da stoji na raspolaganju.

Očigledno je da Tadić između redova poručuje da neće igrati dokle god je na klupi Dragan Stojković Piksi, koji ga prvo na utakmicama na EURO nije stavljao u prvu postavu, a potom ga je i javno isprozivao u intervjuu za FSS.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Želim da se obratim svim ljubiteljima fudbala ovim saopštenjem.

- Težim ka tome da budem korektan i direktan, koliko je to moguće, kao što je bilo tokom izjava na EP.

- Ostajem pri stavovima koje sam izneo. Naglašavam da nisam imao nameru da uvredim saigrače ili bilo koga drugog ko je bio deo tima Srbije u Nemačkoj, tako da imam potrebu da poslednji put objasnim određene stvari oko kojih znam da je bilo polemike.

- Dalje, osnovni razlog ovog saopštenja je taj da sam doneo odluku da se oprostim od dresa reprezentacije Srbije. Da li bih mogao i u budućem periodu da budem koristan - neka proceni struka, javnost ili ko već smatra da je pozvan da o tome diskutuje i ko misli da je deo fudbalskog ambijenta.

- Reprezentacija je za mene uvek bila ljubav. Ljubav prema državi, ljubav prema narodu, ljubav prema igri, takmičenju, druženju... Mnogo toga smo prošli zajedno - radost, tugu, osmehe, krv, sreću, a bilo je dosta bola i patnje. Nijedan klupski neuspeh ne može da zaboli kao reprezentativni, ali isto tako nijedan klupski uspeh ne može da donese radost kao uspeh u dresu Srbije. Sa velikim zadovoljstvom sam se borio i branio grb državnog tima. Van terena, kao i na njemu. Imao sam privilegiju da predstavljam Srbiju na dva Svetska prvenstva, Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

- Rekordi me nikad nisu zanimali, a kapitenska traka je donela posebnu odgovornost, čast i poverenje. Ako nešto ističem - to bi bio rekord u broju asistencija. Ko me poznaje, zna koliko mi je važno. Uvek mi je slađe da „spakujem”, nego da postignem gol.

- Hvala našem narodu i navijačima na aplauzima i kritikama. I u kritikama sam osećao podršku i koliko vole reprezentaciju. U sportu je, uglavnom, teren taj koji uvek pokaže gde ste i koliko zaslužujete. Hvala svima koje sam upoznao od prvog dana kada sam postao deo reprezentacije i FSS-a. Učinili su me boljim čovekom i sportistom.

- Opraštam se od reprezentacije, ali verujem da ću jednog dana ponovo biti tu. Posle igračke karijere, želim da ostanem u fudbalu, a nema ničeg lepšeg nego da svojoj zemlji pomognete ukoliko to možete. Sa svojom porodicom i prijateljima, na tribinama ili ispred ekrana, biću uvek veran navijač Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jack CH

    18. jul 2024 | 11:27

    Šteta, hvala majstore i srećno.

  • Stevan

    18. jul 2024 | 12:30

    Pokušali su te omalovažiti naovom prvenstvu samo da bi pokazali moc. Pokazali su ono najgore u čoveku : ponizi drugug da bi postao veliki. Nemaš čega da se stidiš i asistencije pokazuju tvoju nesebičnost. Malo je stranaca bilo u Ajaksu kapiten a TI si to bio sa razlogom.

  • Nenad

    18. jul 2024 | 15:19

    Dobar si fudbaler ali sad si pokazao da NISI čovek.Nije te stavio prvu utakmicu i nije ti bilo u redu.Drugu te stavio od prvog minuta i NIJE TE BILO NIGDE.KAO I ONOG IZ ARABIJE Mitrovića koji je SVE tri utakmice ŠETAO po centru.Ovako se NE odlazi.Ne bi te pozvao NIKAD.Kao i onu drugu TROJICU.STIDITE SE SVOG GRBA.SRAMOTA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA