Saznajemo! Posle Tadića još dva standardna reprezentativca se opraštaju od dresa Srbije

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 56

I Nemanja Gudelj i Filip Kostić ne planiraju da igraju za nacionalni tim u narednom periodu

Kao što je Telegraf i najavio, Dušan Tadić je odlučio da se povuče iz reprezentacije. Ovu odluku kapiten Srbije ja kasnije saopštio i navijačima na Instagramu.

Tadić je između redova potvrdio da odlazi iz reprezentacije i zbog selektora Dragana Stojkovića Piksija, koga je javno kritikovao tokom Eura u Nemačkoj, kada ga nije uvrstio u prvu postavu za meč protiv Engleske.

I Tadić nije jedini koji je nezadovoljan radom selektora, koji je najavio i značajno podmlađivanje tima za predstojeću Ligu nacija, svestan verovatno da se mnogi igrači ne bi ni odazvali.

Nezadovoljstvo među igračima je tinjalo još od Katara, kada su isplivale mnoge stvari na površinu, koje su se prikrivale velikom pobedom u Lisabonu nad Portugalijom, a sve je kulminiralo na Evropskom prvenstvu, kada su mnogi igrači presekli da ukoliko on ostane selektor neće igrati za reprezentaciju.

To je prvi uradio Nemanja Radonjić još pre prvenstva Evrope, a Tadić je drugi koji je to javno rekao.

Odluka kapitena mogla bi da povuče i mnoge druge reprezentativce da povuki identičan potez.

Kako saznajemo, najbliži odluci da ubuduće ne igraju za reprezentaciju su još dva standarna reprezentativca. U pitanju su Filip Kostić i Nemanja Gudelj.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Dušan Tadić, Filip Kostić Filip Kostić, Dušan Tadić i Nemanja Gudelj; Foto: MN Press/Marko Metlaš

I Kostić i Gudelj su do sada odigrali 64 utakmice i standardni su reprezentativci već deset godina.

Kostić je na Evropskom prvenstvu doživeo peh i povredio je koleno već u prvoj utakmici protiv Engleske, nakon čega je EURO za njega bio završen. Gudelj je na prvoj utakmici protiv Engleske startovao, ali je zamenjen na poluvremenu u drugoj protiv Slovenije nije ni igrao, a protiv Danske je takođe startovao, ali je zamenjen na poluvremenu.

Ukoliko se ne budu oglasili javno poput Tadića, za definitivnu potvrdu ćemo morati da sačekamo prvi naredni spisak selektora pred start Lige nacija, kada 5. septembra u Beogradu dočekujemo Španiju.

(Telegraf.rs)

Video: Prva izjava selektora Dragana Stojkovića Piksija po dolasku u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    18. jul 2024 | 13:32

    Ako Kostic nece znaci da postoji nesto...ajde gudelj nije ni trebao da dobije poziv...al kostic tadic tu nesto postoji....ako se kostic povuce znaci piksi i ceo savez napolje

  • Vratiće se rode

    18. jul 2024 | 13:32

    I nije velika šteta… igrali ste i pod vođstvom drugih selektora pa šta ste uradili…

  • Dragan

    18. jul 2024 | 13:35

    Niko ne treba da ode sem Dragana! Draganeeeeeeeeee, Draganeeeeeee, idiiiiiii, ostavkuuuuuuu Draganeeeeeee!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA