Evo kako je FSS reagovao na odluku Dušana Tadića da se povuče iz reprezentacije

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Komentar je privukao pažnju

Dosadašnji kapiten reprezentacije Srbije u fudbalu Dušan Tadić u četvrtak je odlučio da se povuče iz nacionalnog tima i tako potvrdio pisanja Telegrafa. On je u objavi na svom Instagram profilu istakao da ostaje pri svim stavovima koje je raniej istakao.

Nakon njegove objave u komentarima na Instagramu se oglasio i Fudbalski savez Srbije, koji je samo sa jednim emotikonom reagovao na ovu odluku.

Oni su u sekciji komentara stavili srce, ali i izazvali gnev navijača, kako naših, ali i turskih. Tadić nastupa u Fenerbahčeu, pa je jasno zbog čega je dobio ogromnu podršku.

FSS - Dušan Tadić Foto: Printskrin / Instagram

Dušan je za nacionalni tim odigrao 111 mečeva uz 23 data gola.

Saopštenje Dušana Tadića:

- Želim da se obratim svim ljubiteljima fudbala ovim saopštenjem.

- Težim ka tome da budem korektan i direktan, koliko je to moguće, kao što je bilo tokom izjava na EP.

- Ostajem pri stavovima koje sam izneo. Naglašavam da nisam imao nameru da uvredim saigrače ili bilo koga drugog ko je bio deo tima Srbije u Nemačkoj, tako da imam potrebu da poslednji put objasnim određene stvari oko kojih znam da je bilo polemike.

- Dalje, osnovni razlog ovog saopštenja je taj da sam doneo odluku da se oprostim od dresa reprezentacije Srbije. Da li bih mogao i u budućem periodu da budem koristan - neka proceni struka, javnost ili ko već smatra da je pozvan da o tome diskutuje i ko misli da je deo fudbalskog ambijenta.

- Reprezentacija je za mene uvek bila ljubav. Ljubav prema državi, ljubav prema narodu, ljubav prema igri, takmičenju, druženju... Mnogo toga smo prošli zajedno - radost, tugu, osmehe, krv, sreću, a bilo je dosta bola i patnje. Nijedan klupski neuspeh ne može da zaboli kao reprezentativni, ali isto tako nijedan klupski uspeh ne može da donese radost kao uspeh u dresu Srbije. Sa velikim zadovoljstvom sam se borio i branio grb državnog tima. Van terena, kao i na njemu. Imao sam privilegiju da predstavljam Srbiju na dva Svetska prvenstva, Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

- Rekordi me nikad nisu zanimali, a kapitenska traka je donela posebnu odgovornost, čast i poverenje. Ako nešto ističem - to bi bio rekord u broju asistencija. Ko me poznaje, zna koliko mi je važno. Uvek mi je slađe da „spakujem”, nego da postignem gol.

- Hvala našem narodu i navijačima na aplauzima i kritikama. I u kritikama sam osećao podršku i koliko vole reprezentaciju. U sportu je, uglavnom, teren taj koji uvek pokaže gde ste i koliko zaslužujete. Hvala svima koje sam upoznao od prvog dana kada sam postao deo reprezentacije i FSS-a. Učinili su me boljim čovekom i sportistom.

- Opraštam se od reprezentacije, ali verujem da ću jednog dana ponovo biti tu. Posle igračke karijere, želim da ostanem u fudbalu, a nema ničeg lepšeg nego da svojoj zemlji pomognete ukoliko to možete. Sa svojom porodicom i prijateljima, na tribinama ili ispred ekrana, biću uvek veran navijač Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Tadić o tome šta će raditi kada više ne bude kapiten Srbije: Evo šta je poručio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    18. jul 2024 | 12:55

    Jedva dočekali ali obiće im se o glavu,zvezdaš sam ali je žalosno gledati i slušati legendu našeg fudbala Džajića,čovek jedva hoda i govori,postavili ga a ništa se ne pita,Tadić ima bolju statistiku u državnom timu i od njega,Piksija,Savićevića koji je plus loš čovek u odnosu na Dušana Tadića,miligorac savetovao drugu selektoru da se odrekne kapitena a on dao gol i asistirao Mitroviću protiv Crne gore i doprineo da se kvalifikujemo na evropsko a pre toga i na svetsko asistencijom Mitroviću za gol u Lisabonu,sitni sujetni ljudi vode naš fudbal,svi gledaju samo interes,metla je trebala da radi,šteta i bruka saveza,to Dušan Tadić nije zaslužio,neka im služi na čast

  • 👀

    18. jul 2024 | 12:08

    fss kako narod reaguje !!!

  • 123456Bg

    18. jul 2024 | 12:03

    Ti si majstore unistio repku u Nemackoj!!Najveci si krivac za lose rez

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA