Ispisana je istorija fudbala! Dečak sa 14 godina srušio rekord bivšeg igrača Jagodine i postao najmlađi ikada!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Makar kada je u pitanju MLS

Pomalo nestvarne vesti nam dolaze iz Amerike, tačnije tamošnjeg MLS-a i ekipe Filadelfija Junion. Kavan Saliven postao je najmlađi fudbaler u istoriji šampionata ušavši na teren sa 14 godina i 293 dana!

Mladić rodom iz ovog grada u Pensilvaniji je neko o kome se priča u poslednjih godinu dana, pa je tako od početka godine za B tim odigrao deset mečeva i dao dva gola. Sada mu je trener Džim Kurtin ukazao veliku šansu pa je dobio šansu na pet minuta plus vreme nadoknade u okršaju sa Nju Ingland Revolušnom (5:1).

Filadelfija je slavila 5:1, a ostaće upamćeno da je Saliven srušio rekord čuvenog Fredija Adua, nekada velikog talenta kog se svi ljubitelji igrice "Football Manager" sećaju. On je na zalasku karijere čak nastupao za Jagodinu, a dosadašnji rekord držao je od 2004. i debija u opremi Di Si junajteda.

Saliven je inače već ugovoren kao novi igrač Mančester sitija od momenta kada napuni 18 godina, ali bi u Englesku mogao i ranije u slučaju bržeg razvoja i napretka.

Saliven je inače redovan reprezentativac Amerike do 15 godina i ima pet golova na isto toliko mečeva. Šampion je Severne Amerike iz 2023. godine i pokriva poziciju veznog igrača.

(Telegraf.rs)

Video: Lokalni fudbalski derbi, izmedju ,,Mršavih i Debelih,, po 72.put održan u Donjem Milanovcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mosna

    18. jul 2024 | 08:20

    Ako ovaj ima 14 godina, moja baba ima 18...

  • Voker

    18. jul 2024 | 09:03

    A ne no cim prohoda navucite mu dres,bacite mu igracku na travu i neka udje,i to potpisite kao najmladji koji je debitovao,ajte vise talenat do talenta,a nos neumiju ocistiti !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA