Podvig Borca u Albaniji! Banjalučani preživeli pakao i posle penala prošli u drugo kolo kvalifikacija za LŠ

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Egnatija se "saplela" u penal ruletu

Ipak dalje ide Borac iz Banjaluke! Šampion naših zapadnih komšija uspeo je da, iako je izgubio danas u Tirani od Egnatije, prođe dalje u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona posle dramatične penal serije.

Večeras je bilo 2:1 za šampiona Albanije, što je dalo ukupnih 2:2, pošto je Borac slavio sa 1:0 u prvom meču, ali je u penal seriji bilo samouverenih 4:1 za Banjalučane.

Egnatija je promašila dva penala i to preko Luškje i Aleksija, dok su na drugoj strani sigurni izvođači za Borac bili Sebastijan Erera, Nikola Pejović, Esmir Hasukić i David Čavić.

Time je Borac prošao dalje u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i faktički treba da izbaci samo još jednog rivala ovog leta da bi obezbedio barem grupnu fazu Lige konferencija, što bi bez sumnje bio veliki uspeh za banjalučki klub.

Ove večeri, Egnatija je povela golom Ibrahimolua u 17. minutu, dok je Lukić poravnao na 1:1 u 30. minutu. Meč je inače prethodno prekinut u ranoj fazi utakmice kada su navijači albanskog kluba skandirali "Ubij Srbina".

Iako je delovalo da Borac može da prođe dalje i posle regularnih 90 minuta, Dukuo je u 82. minutu postigao gol za Albance i odveo nas u produžetak gde nije bilo pogodaka, pa su odlučivali pomenuti penali.

Rival Borcu u drugom kolu kvalifikacija biće ekipa grčkog PAOK-a.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandar Stanojević pobesneo zbog "bonus" pravila pa zagrmeo i o sudijama u Superligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    18. jul 2024 | 06:14

    Nisu oni naše komšije. To su naša braća. Isti smo narod. Komšije su mađari, rumuni, bugari... a susedi hrvati, crnogorci i bosanci.

  • Mick Dundee

    18. jul 2024 | 00:25

    Ovo je pobeda za sve Srbe na 🌍.

  • asdf

    18. jul 2024 | 00:19

    Bravo Srbi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA