Saznajemo! Partizan hoće Leonarda Lopeza, ali priča nije jednostavna

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Portugalski vezista po ukusu struke, ali se fudbaleru ne sviđa ideja o istoku Evrope

Portugalski internacionalac sa radnim fudbalskim stažom u Engleskoj i Belgiji - Leonardo Lopez (26), meta je Partizana u letnjem prelaznom roku, saznaje Telegraf. Centralni vezista, koji je u ovom momentu slobodan na tržištu dobio je ponudu iz Humske, ali transfer, iako se u momentu učinilo da ide u dobrom smeru, nije blizu realizacije iz nekoliko razloga.

Crno-beli su se u minulih nekoliko dana "natezali" sa Lopezom, kome je početkom jula istekao ugovor sa belgijskim Serkl Brižom (filijala Monaka), ali su pregovori bili puni uspona i padova.

Prvo je Lopez tražio ogromnu platu, na konto činjenice da bi ušuškani fudbalski zapad Evrope morao da zameni trusnim istokom, ali je ubrzo popustio u očekivanjima i donakle ušao u pregovore, koji su i crno-belima davali nadu da mogu da ga privole u Beograd.

Međutim, u međuvremenu je fudbaler verovatno dobio još interesantnih opcija, te je ponovo "zaledio" priču sa čelnicima kluba iz Humske, ali je izgovor zašto ne želi u Srbiju usmerio na tradicionalne predrasude o rasizmu. Bez obzira što je i sam mogao da se uveri, posmatrajući i roster Partizana, ali i još nekolicine klubova u Srbiji da priča ne pije vodu i da je i kao izgovor, blago rečeno, zatucana.

Elem, otuda razgovori Partizana i Portugalca trenutno stoje u ćorskokaku, što ne znači da ponovo neće doći do promene ukoliko fudbaler u međuvremenu ne nađe pravi klub za sebe. A, navodno ima i ponude iz Portugalije i Engleske.

Igrački, Lopez bi svakako "legao" Partizanu posle neuspelog angažovanja Ifeta Đakovca iz TSC, jer pokriva i poziciju zadnjeg veznog ili i nešto ofanzivnije "osmice" u manevru. Veoma je brz, tzrkački moćan i snažan, vrlo dobar sa loptom...

Leonardo Adelino da Silva Lopez, kako mu je puno ime, rođen je u Lisabonu, ali je čudnim fudbalskim putevima kompletan fudbalski razvoj imao u Engleskoj, Kao polaznika akadamija Santa Irije, potom i Atletiko Povoensea, "pokupio" ga je Piterborou u svoju fudbalsku školu i tu je zapravo počela priča mladog Portugalca na Ostrvu, u kojoj je stasavao i dospeo u profesionalne vode.

Branio je još boje Vigana, Hal sitija, a onda je 2020. godine prešao u redove Serkl Briža, u transferu vrednom 1.000.000 evra, gde je odradio četvorogodišnji ugvovor.

Trenutno je sa Partizanom u "pat poziciji", ali je još uvek sve otvoreno...

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandar Stanojević pobesneo zbog "bonus" pravila pa zagrmeo i o sudijama u Superligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    17. jul 2024 | 11:33

    А јел дао реч?

  • Necemo

    17. jul 2024 | 16:07

    se rugati, ista prica kao u CZ, novac stanim igracima, tako nam propada fudbalu. Dobro ovo sve organizovano u korist nase omladine u SRBIJI❗️ 👀

  • Redmond

    17. jul 2024 | 14:31

    De Medina, Mujakić, Arijaga, Ovusu, Zahid, Goh, Kalulu, Saldanja, Severina, Natho, Šćekić, Jurčević, Zubairu... Za sada 13 stranaca u nk partizan, a Lopes bi bio stranac broj 14. Užas je blaga reč! Mučno za gledanje! Jezivo! Mnogo jezivo! A dug za porez državi 21M evra! I ko plaća ovu skupu legiju stranaca? Država, država nego šta! Zato se i bune zbog bonusa, jer skupi stranci moraju da igraju, a i 2 bonus igrača je previše za samoproglašenu najbolju školu fudbala u Evropi!! Licemerstvo je njihov zaštitni znak! Mali klub bez dostojanstva, bez karaktera, sa moralom Severine!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA