"Titula iz 1986. zauvek sija punim sjajem!" Partizanova legenda govorila o čuvenoj sezoni

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 8

Čuveno "Šajberovo kolo"

Poslednjih dana se sve više govori o čuvenoj sezoni 1985/1986, u  fudbalskom šampionatu Jugoslavije. Naime, Crvena zvezda zahteva titulu, jer kako smatraju iz kluba sa Marakane, "ona im je nepravedno oduzeta i dodeljena Partizanu".

Ipak, jedan od legendi crno-belih smatra da je Partizana tada bio apsolutno najbolji tim u zemlji i zasluženo osvoji trofej.

Gosti Partizanovog podkasta bili su nekadašnji fudbaler crno-belih Vlado Čapljić i Aleksandar Pavlović, moderator sajta Crno-bela nostalgija i hroničar.

Čapljić je takođe naveo i da je otvaranje ove teme posle 40 godina "nizak udarac".

- Mi smo igrali najbolji i najlepši fudbal u zemlji tada. Pogađaju me takve stvari, druge poštujem i cenim a svoje volim. Otvaranje ove teme posle 40 godina je nizak udarac i za mene su to kompleksi koji ne zavređuju nikakvu pažnju! Samo ću reći jednu stvar – Zvezda je priznala da je namestila i igrala ponovljenu utakmicu, a sada traži da joj se dodeli ta titula - rekao je Vlado Čapljić.

Pomenuti fudbaler je za crno-bele nastupao od 1985. do 1987. godine i za to vreme sakupio 48 mečeva i postigao četiri pogotka.

(Telegraf.rs)

Video: Prva izjava selektora Dragana Stojkovića Piksija po dolasku u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PALI SE MAŠINA

    16. jul 2024 | 17:54

    Kao i "Sud udruženog rada" koji je tu titulu dodelio Partizanu.

  • Zoran Tadic

    16. jul 2024 | 19:01

    Partizanu uskracen KES tada jer udba je isla umesto srpskog kluba da se tamo takmici, secamo se najace postave najaceg tima 1966 Partizan je mogao titulu da osvoji LS, ali visi faktori gurali tada C zvezdu secamo se dobro tog momenta kao sto su Dzajica gurali da bude najbolji.

  • Partizan Grobari Jug 1945. Srbija

    16. jul 2024 | 18:30

    Da se konacno stavi tacka na crveno zlo Partizan zauvek i tacka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA