Argentina u opštem haosu zavladala Amerikom: Mesi i drugovi osvojili novi pehar i ušli u istoriju

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Novi pehar, nastavljen sjajan niz!

Treći veliki sportski događaj u samo pola dana okončan je u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu sa ishodom kakvim su se fanovi Argentine nadali. Njihova reprezentacija drugi put uzastopno osvojila je Kopa Amerika i to pobedom protiv Kolumbije 1:0 posle 120 minuta borbe na "Hard Rok" stadionu u Majamiju.

Lionel Mesi je tako u gradu u kom trenutno nastupa za Inter, zajedno sa svojim kolegama iz nacionalnog tima ispisao stranice istorije. Naime, Argentina je postala tek druga reprezentacija koja je vezala tri velika trofeja, nakon Španije koja ke to učinila u periodu od 2008. do 2012. godine.

Ne tako davno Argentina je čekala na trofej dugi niz godina, međutim tom periodu je na blistav način sada došao kraj. A na uspeh su igrači morali da čekaju duže od očekivanog, pošto je duelu prethodio sukob policije i navijača, koji su na sve načine probali da uđu na stadion bez karata.

Bilo kako bilo, duel je započet sa velikim zakašnjenjem, a na prvo veliko uzbuđenje nismo čekali dugo, pošto je Džon Kordoba pogodio stativu nakon pokušaja glavom u sedmom minutu.

To ipak nije bila prava najava onoga što nas čeka, jer smo uglavnom gledali taktičku rovovsku borbu u kojoj je jedna greška mogla da bude kobna po neki od timova.

Tako smo do pauze videli jedan izblokiran Mesijev udarac, ali i intervenciju Emilijana Martineza posle sasvim korektnog pokušaja Džefersona Lerme.

Drugo poluvreme, posebno sam početak, bili su daleko sadržajniji i navijačima su pružili ono pravo uzbuđenje koje jedno finale nosi. Santijago Arijas i Davinson Sančez sa jedne strane, kao i Anhel Di Marija u dva navrata nisu pogodili metu na pravi način, a istakao se i golmana Kamilo Vargas.

Selektor Argentine Lionel Skaloni je u 66. minutu bio prinuđen da iz igre izvadi Mesija, nakon vrlo nezgodne povrede i bolne grimase, što je zabrinulo sve u taboru njegove ekipe.

Nisu Kolumbijci u sledećem ozbiljnijem napadu dobili penal i pored konsultacije sa VAR sobom. Džon Kordoba je pao u kaznenom prostoru i to je bila jedna od dve diskutabilne situacije do kraja okršaja.

Nikolas Gonzales je do isteka predviđenih devedeset minuta najaktivniji igrač na terenu, čak mu je i poništene pogodak, a po potrebi ulasku u produžetke namučio je golmana Vargasa.

Vreme je odmicalo, prilika je bilo, međutim ne i završnog produkta, pa su tako Džon Arijas i Migel Borha ostajali bez konkretnih pokušaja iako su bili u izglednim pozicijama. A onda je došao 112. minut.

Pronašao je Đovani Lo Selso fenomenalno Lautara Martineza, on uspeo da se snađe, izmisli poziciju za udarac i pogodi za delirijum na stadionu u Majamiju.

To se ispostavilo i kao momenat odluke, a do kraja meča smo jedino videli novu konsultaciju arbitra Rafaela Klausa sa VAR sobom, međutim ni ovog puta Kolumbija nije dobila penal.

Argentina je šesnaesti put osvojila Kopa Amerika i sada je samostalno najtrofejnija nacija sa jednim peharom više od Urugvaja. Sa druge strane, Kolumbija ostaje na jednom trofeju iz 2001, uz sada dva poraza u finalima.

(Telegraf.rs)

Video: Našli smo vrele snimke u tangama lepotice koja je dala trofeje Mesiju i Embapeu: Bombastični su

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • struchnyakowsky

    15. jul 2024 | 06:44

    kad je sudija 12 igrač argentine. dva penala za kolumbiju nesmeju da se svira prvo u 72 minut 100% penal a zatim u 102 sumnjiva penal stuacija

  • Lord

    15. jul 2024 | 07:31

    Naravno da je opet namestaljka,dva cista penala nisu svirana!

  • ušo u istoriju

    15. jul 2024 | 07:22

    katar ucenjen od strane mišela platinija da ako hoće da im fifa dodeli organizaciju mundijala moraju da kupe psg. to su i u činili kupili su i postali su vladnici psg-a. mesija su doveli iz barselone i obećali mu titulu svetskog prvaka sa argentinom ako iz barselone pređe u psg. sve ostalo je ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA