Saznajemo! Saragosa poslala ponudu za Sameda Baždara, Partizan pristao, čeka se igrač!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 7

Klub iz Aragona je voljan da otkupi mladog fudbalera, ali postoji još samo jedna prepreka

Ako se utanače i poslednji detalji dogovora, napadač Partizana Samed Baždar, mogao bi karijeru da nastavi u Saragosi, saznaje Telegraf. Klub iz Aragona je poslao zvaničnu ponudu za napadača, u načelu crno-beli su zadovoljni uslovima (spekuliše se između 3.500.000 i 4.000.000 evra), ali je ostalo da sam fudbaler dogovori svoje uslove, jer Španci nisu bili baš tako izdašni u tom pogledu.

Mogućnost da Saragosa, čiji vlasnici su inače isti kao i u Interu iz Majamija, španska braća Mas Santos i proslavljeni fudbaler Dejvid Bekam, pojavila se još pre nekoliko sedmica, ali su u Partizanu bili "zaluđeni" mogućnošću da raščivijaju i reše transfer Baždara u Lacio.

Španski klub je tada pratio situaciju, nagovestio i zvaničnu ponudu za mladog fudbalera, koja je i stigla pre nekoliko dana u odgovarajućem iznosu za klub, ali ne još uvek i za samog Baždara. Ti pregovori su takođe uveliko u toku.

Loša "rimska matematika" sa Laciom

Inače, priča Sameda Baždara i Lacija, nije bila medijska "patka" ili ti "reklama" za podizanje cene, napadač crno-belih je zaista bio želja kluba iz Rima. Tim povodom su se vodili i zvanični pregovori, ali ta "rimska matematika" nikako nije odgovarala Partizanu.

Naime, Lacio je želeo da otkupi Sameda Baždara po ceni od 7.000.000 evra, ali uz vrlo značajan i nepovoljan uslov za Partizan. Crno-beli su u istom oaketu imali obavezu da kupe jednog od igrača iz rimske ekipe i to u ponudi koju istakne sam Lacio.

S tim da je obavezni "povratni" transfer i to levog beka Alžirca Mohameda Faresa, na koga je na kraju spao izbor, trebalo da iznosi 2.500.000 evra, uz platu za samog igrača koja bi bila daleko najveća u istoriji crno-belih - 900.000 evra po sezoni.

baždar Foto: MN Press

Sve u svemu, ta "rimska matematika" sa obaveznim otkupom i platama Faresu donela crno-belima minimalnu zaradu, ako bi zarade, posle svih dažbina na takve iznose, u perspektivi uopšte i bilo.

Zato je priča propala, Lacio se okrenuo Rokeu Žunioru, koji nije supeo u Barseloni, a Partizan čistim transferima, bez italijanskog stila kombinovanja.

Javila se potom i Saragosa, klub koji trenutno igra u La Ligi 2, koji ima zdarvu priču i korene, ali i pruža mogućnost mladom fudbaleru za dalji razvoj.

Baždatr je dete kluba iz Humske, prošao je sve mlađe kategorije crno-belih, ali i reprezentativne selekcije do A tima, u kome je nedavno debitovao i bio na širem spisku za odlazak na Evropsko prvenstvo.

U prvom timu Partizana je još od 2021. godine, a prekomandovan je iz kadetske selekcije kao veoma talentovan, baš u drugom mandatu Aleksandra Stanojevića.

Ipak, dugo je čekao na šansu i dočekao je minulog proleća u mandatu Igora Duljaja. Pre svega usled činjenice da se odmah na početku drugog dela minule sezone povredio Mateus Saldanja, ali najpre jer je mladi Pazarac na zimske pripreme došao ekstremno motivisan da se nametne i pokaže kvalitet o kome se mahom samo pričalo.

Na početku je bilo problema, ali ga je klub istrpeo i u nekim momentima kada napadaču nije išlo i kada se zbog toga komešalo i u svlačionici. Baždar je ipak probio led i tu barijeru manjka samopouzdanja, pa je uzvratio na najbolji mogući način dobrim igračama i golovima, privlačeći pažnju mnogih klubova.

Španci su sada prvi u redu, nadomak su konačnog dogovora i čeka se samo Baždar da priča bude kompletirana...

(Z. Ivković)

Video: Baždar postigao prelep drugi gol za Partizan!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    14. jul 2024 | 12:03

    Ne mogu da verujem ko igra u partizanu. I da nije ceo tim promenjen u odnosu na proslu sezonu. Mozda zahid i golman da ostanu... Uzas sta su gradjanima srbije uradili od naseg partizana

  • Realno

    14. jul 2024 | 12:11

    Kakva teska prevara FCP-a, to je strasno. Nije mi jasno kako godinama (dobro, jasno- preko menadzera) uspevaju da uvaljaju ove "tzv" napadace bilo kome. Totalno odsusvo fudbalskog znanja kao i u slucaju Saponjica, Milovanovica, i ovog sad sto su vratili iz Bazela. Od Mitrovica ne uspevaju da naprave ozbiljnijeg igraca, evo vec decenija prosla...

  • Coka

    14. jul 2024 | 13:52

    Garantujem ako bi bio standardan u timu, da bi bio, prvi golgeter lige. Rođeni je golgeter. Živi bili, pa videli ako ode u Španiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA