Vreme čitanja: oko 1 min.

Surova realnost srpskog fudbala: Klubovi kreću "od nule" u Evropi, evo na kom smo trenutno mestu na UEFA listi

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće naučna fantastika domoći se ponovo 15. mesta

  • 16
FK Crvena zvezda - FK Partizan kup Foto: Mileta Mirčetić

Srpski fudbal gotovo pa kreće od nule kada je u pitanju klupski koeficijent! Pre samo dve sezone srpski šampion je išao direktno u Ligu šampiona, imali smo drugog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a osvajač Kupa je imao zagarantovanu bar Ligu konferencija.

Međutim, koeficijent se za samo jednu sezonu, u kojoj smo imali rekordan broj učesnika u Evropi, potpuno srozao i Srbija novu sezonu počinje sa dvadesetog mesta.

Naša zemlja ima 21.775 bodova i imaće još ove sezone pet predstavnika u Evropi. To će biti Crvena zvezda, Partizan, TSC, Vojvodina i Radnički Kragujevac.

Poželjno je da se što više naših timova domogne grupne faze i da već u kvalifikacijama skupe bodove koji su nam preko potrebni.

Glavni cilj kada je nacionalni koeficijent u pitanju, trebalo bi da bude 15. mesto.

UEFA koeficijent UEFA koeficijent; Printskrin: kassiesa.net

Biće gotovo naučna fantastika da se domognemo te pozicije, jer je trenutno tu Grčka sa 26.625 bodova. Ispred Srbije su takođe i Švajcarska, Danska, Poljska i Ukrajina, a iza nam opasno preti i Hrvatska, koja ima 625 bodova manje.

Srpski klubovi nisu igrali prvo kolo kvalifikacija, ali ćemo već u drugom videti Partizan protiv Dinama iz Kijeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Vojvodinu protiv Ajaksa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i Radnički Kragujevac u kvalifikacijama za Ligu konferencija, koji čeka pobednika meča, dok će Zvezda i TSC početi evropska takmičenja u kasnijim fazama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    12. jul 2024 | 05:37

    Ljudi SRBIJA NIJE ZEMLJA FUDBALA ,mi smo nivo Malte,San Marina,Farskih ostrva itd.Šta je narod ocekivao od reprezentacije koja 24 godine nije bila na EURU !? U Srbiji (Jugoslavija) fudbal se igrao od 1970 do 1991 godine,sve ostalo je PREVARA,NAMEŠTANJE,PUMPANJE TRANSVERA,"MENADZERSTVO",LOPOVLUK !!!

  • Pp

    12. jul 2024 | 01:50

    Jedine bodove za srpski fudbal može da osvoji Zvezda koja je i osvojila 90% bodova za srpski fudbal, i eventualno TSC može da otkine neki bod ako bude igrao u Ligi Konferencija. Ostali nema šta da traže u Evropi, nažalost.

  • tirana je to sine

    12. jul 2024 | 07:48

    radi stvaranja laznog prvaka i sistematskog unistavnja partizana dosli smo do blizu dna..kad ce te shvatiti da nista dobro NIKADA ne mozete ocekivati od albanaca na privremenom radu u srbiji..kod nas poznati kao zvezda..to mora svaki pravi srbin znati..unistavnje srbije i fudbala je njihov zadatak..eto primjer..selektor..u svaoj zemlji bi dobio robiju u srbiji nagradjen..kome nije jasna uloga tirane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA