Ko je bio fudbaler koji je poginuo u nesreći: Bio na probi u Partizanu, igrao za jednu od najboljih akademija

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Velika tuga...

Fudbalski svet ostao je potrešen informacijom o smrti 19-godišnjeg fudbalera iz Gane Farihana Inuse, a posebno javnost u Srbiji pošto je ovaj momak bio na probi u Partizanu pre nekoliko meseci.

Njegov proba nije bila uspešna, a od igrača se oprostio novinar koji je preneo vest Ibrahim Sani Dara, koji je u opširnoj poruci poslao poslednju poruku.

- Užasnut sam što čujem za preranu smrt Farihana Inusaha, talentovanog mladog fudbalera Gane, koji je sinoć tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Farihan, visoki vezista sa 1,88 m, igrao je za Sporting. Njegova mešavina agresivnosti, preciznosti i energije učinila ga je izuzetno prisutnim na terenu. Bio je okretan i vešt, prava prednost za svoj tim.

- Misli i molitve su sa Farihanovom porodicom, prijateljima i saigračima tokom ovog teškog vremena. Njegov duh i strast za igru će duboko nedostajati. Počivaj u miru, Farihan Inusa - napisao je Sani Dara.

Od Inusea se pozdravio i njegov klub Vižn in Moušn Sporting.

On je probi bio svega dva dana i tom prilikom je u vrlo oštrim duelima povredio Bojana Kovačevića i još jednog fudbalera. Igor Duljaj mu je saopštio da neće ostati sa ekipom, iako je postojao plan da tu bude dve nedelje.

Farihana je rođen 26. aprila 2005. godine i pokrivao je pozicije zadnjeg veznog igrača i štopera. Sa svojom visinom od 188 centimetara bio je idealan za ta mesta, a za njega se govorilo da je bio izuzetno agresivan i energičan za vezistu.

Inače, njegov klub važi za jednu od najboljih afričkih akademija. Vižn in Moušn Sporting (VIM SC) iz Gane je kolektiv osnovan 2020. godine od strane Sama Boadua i braće Emanuela i Džozefa Dansoa. Njihova misija je da stvore buduće lidere kroz fudbal, pružajući mladim fudbalerima najbolje alate za razvoj, ne samo kao sportista već i kao celovitih ličnosti.

Klub se fokusira ne na obrazovanje i lični razvoj, obezbeđujući mladima pristup najboljim školama. Organizuju se turniri uz prisustvo evropskih skauta, igračima se pružaju prilike koje inače ne bi imali. Njihova vizija je da postanu centralna tačka za otkrivanje afričkih fudbalskih talenata.

(Telegraf.rs)

Video: Teniske loptice na treningu fudbalera Partizana, zanimljiva priprema za novu sezonu u Termama Čatež

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA