Partizan šokantno ispustio pobedu na generalnoj probi! Lokomotiva došla do izjednačenja u poslednjem napadu

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 9

Crno-beli na kraju odigrali nerešeno

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno sa Lokomotivom iz Moskve - 1:1, u generalnoj probi pred početak nove takmičarske sezone. Crno-beli su odigrali možda i najkompaktniji, najtakmičarskiji meč na turneji u Rusiji, ali nisu uspeli da izdrže do kraja, pošto je gol Mateusa Saldanje u svom stilu, posle solo-prodora u 30. minutu utakmice na kraju poništio Kovačević autogolom u poslednjem minutu nadoknade vremena.

Treću proveru u Rusiji Partizan je počeo sa, uslovno rečeno, najjačim sastavom (ne računajući činjenicu da Mario Jurčević nije spreman, te da je Severina lakše povređen) i ne može se reći da su crno-beli "umirali u lepoti" fudbala, ali da su odigrali takmičarskije i čvršće nego u prethodne dve utakmice - jesu.

Stanojević je, očito poučen nekim slabim tačkama i propustima sa prethodnih duela, zarotirao neke od fudbalera na druge pozicije, pa se Goh našao u centralnom delu veznog reda, kao organizator igre, a Gajas Zahid, uz Arijagu, na poziciji zadnjeg veznog, ali sa ofanzivnim zadacima.

I, nije baš sjajno počelo, po vrelom moskovskom suncu je trebalo vremena crno-belima da se povežu, stabilizuju, verovatno i da "procesuiraju" zahteve koje su dobili od stručnog štaba, pa je slaba reakcija odbrane u petom minutu umalo kažnjena ranim golom Lokomotive.

Baš kao i u duelu sa CSKA, polulevo je ispala odbrana Partizana, lopta je došla do Vorobjova, koji se uvukao između linija i iskoristio slabu reakciju Filipovića i Markovića, Antić je "skupio" da zatvori, ali se iz drugog plana pojavio Siljanov šutirajući sa nekoliko metara preko gola.

Prvo upozorenje je ovoga puta shvaćeno kako treba i Stanojevićev tim se u minutima koji su usledili polako stabilizovao. Pokušavali su crno-beli, za početak, da smisleno uđu u igru iz poslednje linije i nije odmah "kliknulo", bilo je grešaka, pogrešnih pasova, nekada i paničnog ispucavanja lopte što dalje od gola, ali, kako je vreme odmicalo, delovalo je to sve bolje, jednostavnije i učinkovitije.

FK Partizan - FK Lokomotiva Moskva Foto: FK Partizan

U tranziciji, pak, nije bilo previše rešenja na samom početku, ali je i na tom planu, sa boljim kretanjem, dobrim presingom Kalulua, Trifunovića, Goha, pa i Saldanje, koji je danas delovao daleko motivisanije (vraćao se i u odbranu na 20 metara od svog gola), od polovine prvog dela Partizan delovao sasvim korektno.

Imali su crno-beli nekoliko solidnih akcija, pre svega Kaulula i Goha iz 12. minuta, koju je Korejac završio udarcem u spoljašnji deo mreže. A, isti fudbaleri su izborili i prekid koji je slabim udarcem donekle upropastio Antić.

Ipak, za vođstvo je bilo potrebno i malo individualne mašte, a to u timu Partizana trenutno imaju jedino Severina i Mateus Saldanja, koji je na isteku pola časa igre praktično sam sebi omogućio postizanje gola. Primio je loptu iz auta od Filipovića, izvarao na kratkom prostoru Faona i Tiknizjana, a potom pogodio dalji ugao - 0:1.

Mogli su i "lokosi" do gola neposredno pre toga, pošto je Rakov umakao Antiću i šutirao iznad prečke, ali mogli su i crno-beli u smiraju prvog dela da dupliraju prednost da je Kalulu krunisao najlepšu akciju u poluvremenu. Prvo je Arijaga na centru izbacio dva čuvara, odigra na bok za Antića, koji se pojavio u visini šesnaesterca i potom dobro centrirao ka pomenutom Klalulu, ali je udarac bio zamalo neprecizan.

Završnicu je obeležila prilika za Lokomotivu praktično "iz nehata", pošto je na centrašut sa desne strane slabo odreagovao usamljeni Trifunović i umalo pogodio sopstvenu mrežu.

Stanojević je u pauzi izvršio četiri promene, na teren je poslao dvojicu novih zadnjih veznih - Ovusua i Stjepanovića, odnosno De Medinu na desni bok, umesto Aleksandra Filipovića.

Solidno su crno-beli otvorili nastavak, čvrsto i odgovorno u polju, držali su pozicije, ne dozvoljavajući Lokomotivi da se nametne. U 55. minutu Partizan je imao i dobru situaciju kada se otvorio prostor na kontru sa viškom igrača, ali je pas Kalulua zakasnio za sekund i prilika je propala. Upravo su Kalulu i Antić u nekoliko navrata uspeli da probiju odbranu na levom boku, no, nedostajala je završna lopta ka Saldanji, pravi centaršut.

FK Partizan - FK Lokomotiva Moskva Foto: FK Partizan

Nastupila je potom i nini-kriza u posedu, kada je Lokomotiva ubrzala, pomerila linije ka golz crno-belih i uspela da prebaci težište igre pred gol gostiju. Ipak, crno-beli su očito mnogo pažnje posvećivali radu sa odbranom, kompletna ekipa je vrlo dobro, odgovorno stajala "iza lopte", brzo skupljala na nosioca i domaćin prostor nije imao rešenje u poslednjoj trećini.

Kada je pomenuti pritisak splasnuo, Partizan je uspostavio balans, a Stanojević je ubrzo izvršio još nekoliko izmena, među kojima se našao i novajlija Mario Jurčević, kome je to bio debitantski meč.

Trebalo je malo vremena da se "pohvataju konci" u izmešanom sastavu, donekle je to koristila Lokomotiva, ali je blok i dalje dobro funkcionisao sve do 77. minuta kada je Morozov lako umakao Kovačeviću, ali je situaciju pročitao golman Jovanović, zaustavivši dodavanje u poslednjem momentu.

Mogao je i Partizan da kazni "lokose" i to posle prekida samo koji minut kasnije kada je posle centaršuta Jurčevića, Nikolić uspeo da se izvuče odbrani na drugu stativu i uputi udarac. Bio je zamalo kratak u skoku, ali je uspeo da pošalje loptu pored stative.

Dobar pokušaj je imao i mladi Stjepanović, posle prodora i pasa Severine, ali je njegov udarac išao pored gola i nije bilo previše opasnosti za domaćina.

Međutim, u bukvalno poslednjem napadu na utakmici u momentu kada je sve delovalo prilično lagano po odbranu Partizana, Kovačević se potpuno spetljao i nije dobro iskomunicirao sa golmanom. Lopta ga je prevarila i preko njegove glave je završila u mreži, pa je tako tim crno-belih umesto u slasti pobede na kraju osetio gorčinu remija - 1:1.

Partizan se večeras vraća u Beograd i nastaviće pripreme za novu sezonu u svom sportskom centru.

(Telegraf.rs)

Video: Šurbatović: Ne verujem da Stojković može da preokrene stvari, odlazim sa funkcije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    10. jul 2024 | 15:41

    Антић везе нема, Гох играч мање, Аријага спор. Све у свему лоше!

  • GP

    10. jul 2024 | 16:34

    Ковачевића се треба под хитно репити! Жестока рупетина у одбрани.

  • 5

    10. jul 2024 | 16:33

    KAD ONO MEĐUTIM. 🔒🔒🐭🔒

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA