Zvezdin predlog pobedio: Pravilo dva bonusa od predstojeće sezone

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 34

U narednoj sezoni, klubovi će biti u obavezi da od prvog do poslednjeg minuta meča u igri imaju dva bonus igrača

Pretohdnih dana se dosta govorilo o potencijalnom uvođenju pravila o dva bonus igrača u novoj sezoni Superlige Srbije, a sada je i poznat ishod.

Glavni zagovornik ovog pravila bila je Crvena zvezda, a inicijativa kluba iz Ljutice Bogdana, na kraju se i isplatila.

U narednoj sezoni, klubovi će biti u obavezi da od prvog do poslednjeg minuta meča u igri imaju dva bonus igrača.

U kategoriju bonusa, računaju se igrači rođeni 2002. godine, i mlađi. Preostalo je još samo da jedan od izvršnih organa Fudbalskog saveza Srbije usvoji odluku na sednici u narednim danima.

Prethodnih dana, stavovi o ovom predlogu bili su podeljeni. Na prvu, nije prihvaćen, bilo je zagovornika zakonskih vremenskih okvira, uz priču da pravilo treba da važi od sezone 2025/26.

Ipak, na kraju je većina klubova prihvatila vraćanje pravila o dva bonusa.

(Telegraf.rs)

Video: Crvena zvezda upalila turbo: Za 5 minuta dali dva gola Sočiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobari Jug

    10. jul 2024 | 12:01

    Pa sta smo drugo ocekivali nego udba da pobedi svi zvezdasi u fss

  • Dexmil

    10. jul 2024 | 12:53

    Ovo samo dokazuje kakva smo mi država. Ovo više nije smešno ni žalosno, ovo prelazi sve granice normalnog. Zvezdas sam ali ovo je takav bezobrazluk da nema gde. Da jedan klub određuje pravila pred sam početak prvenstva samo da bi nekom drugom učinio zlo. Sramota. Objavite komentar.

  • Igor Obrenovac

    10. jul 2024 | 13:09

    Došli smo do tužnog trenutka za srpski fudbal, i nije ovo od juče, pravila su počela da se menjaju po volji jednog kluba desetak godina unazad. Počelo je sa nećemo više od 4 stranca do neograničenog broja stranaca. Broj bonusa varira iz sezone u sezonu kako jednom klubu odgovara u datom trenutku. Menjalli su sistem takmičenja, plej of sa deljenjem bodova, pa bez deljenja. Sudije biraju kao i komesara kao i sudijsku komisiju. U Partizanu odlučuju niži stranački kadar i advokat boga sunca. Pozivamo se na pravdu, na uefu, ali ovde pravde nema, deset dana pred početak neko menja pravila i tako iz sezone u sezonu. Da ovaj moj nesrećni Partizan ima jedan pršljen, ne treba mu kičma, on ne bi igrao ovu ligu bez obzira na posledice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA