Crno-beli danas igraju poslednji meč na turneji u Rusiji: Partizanova "generalka" sa Lokomotivom

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 8

Dule je zakazan za 14.30 časova, uz direktan prenos na "youtube" kanalu kluba iz Humske

Poslednju proveru u Rusiji, odnosno generalnu probu pred početak nove takmičarske sezone, kako u kvalifikacijam za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva, tako i u Superligi Srbije, fudbaleri Partizana će imati danas u Moskvi, a rival je Lokomotiva. Meč je zakazan za 14.40 časova, uz direktan prenos na "youtube" kanalu kluba iz Humske.

Za razliku od prethodnioh mečeva u kojima je "probao", kombinovao, delio minutažu naspram utiska sa treninga ili kontrolnih mečeva, trener Aleksandar Stanojević bi protiv Lokomotive trebalo da izvede tim na koji će računati u prvim takmičarskim mečevima. Sa manjim odstupanjima, naravno, usled činjenice da, recimo, novajlija Mario Jurčević još nije fizički spreman, a da, Kcander Sebverina ima problem sa zadnjom ložon zbog koga je juče ranije izašao sa treninga.

U zavisnosti od stanja krilnog napadača iz Holandije, Stanojević će i koncipirati sastav za današnji kontrolni duel i postoji verovatnoća da Severinu eventualno zameni mladi Nemanja Trifunović, ukoliko to bude neophodno.

Sve ostalo je mahom manje-više poznato. Odbrana, koju, za početak čini najjača karika golman Aleksandar Jovanović, biće sačinjenna od četvorke sa najvećom minutažom u dosadašnjem delu priprema. Aleksandar Filipović igraće na mestu desnog beka, mada Partizan traži pojačanje na toj poziciji i u bliskoj budućnosti će verovatbo doći do promene odluke. Potom, Svetozat Mraković i Nihad Mujakić će činiti tandem centralnih defanzivaca, a Nikola Antić će zauzeti mesto uz levu aut-liniju. Mada, takođe se postavlja pitanje da li u budućnosti biti standardan usled činjenice da je Stanojević insistirao na angažovanju Jurčevića.

Goh Foto: FK Partizan.rs

Što se tiče veznog reda. neke stvari su jasno vidljive na osnovu prethodnih utakmica, neke su, pak, verovatno nepoznanica i samom stručnom štabu. Otuda i rokade za generalnu probu sa moskovskim klubom, pre svega na mestu defanzivnog veznog, odnosno "osmice" sa nešto izraženijim napadačkim opredeljenjima.

Pored Kervina Arijage, kao klasičnog zadnjeg veznog, danas bi trebalo da bude Gajas Zahid, u prethodnim mečevima mahom polušpic. Stanojevića ostala rešenja očigledno nisu ubedila da su sposbna da organizuju igru iz re zone i budu "lepak" između odbrana i napada, te je naturalizovani Norvežanin pomeren nekoliko metara unazad.

Ipak, slične pokušaje su crno-beli imali i prošle sezone i uvek se ispostavljalo da je Zahid, zbog završnog pasa, najkorisniji i najulinkovitiji ispred kaznenog prostora, zbog neverovatnog pregleda igre. A, da je kao "osmica" suviše daleko od gola i samim tim mnogo manje opasan.

Pomeranje Zahida, iznedrilo je drugačije, ali ne i nepoznato rešenje na poziciji organizatora igre - Jung Džun Goha. Korejac je nedorečen kao krilo, pozicija u centralnom delu terena mu je prirodna, ali se ni tu još uvek nije etablirao kao počajanje od preko milion evra.

Štaviše. deluje da Goh još uvek traži sebe u Humskoj, iako je mesecima član ekipe, a. čini se, da i Partizan još uvek "traži" Korejca koga je prilično skupo platio da bi pravio razliku na terenu, umesto što prikazuje prosečne i ispodprosečne partije.

Saldanja Foto: Printsreen/Youtube/FK Partizan

Rekosmo već da će Severina na poziciju desnog krila, ako mu povreda to dozvoli, dok će Aldo Kalulu na suprotnu stranu terena. Mesto centralnog napadača rezervisano je za Mateusa Saldanju, koji će takođe morati bolje od utiska malodušnosti i nezainteresovanosti kojim trenutno odiše, iako njegov kvalitet nimalo nije sporan.

Utakmica važna i za rivala

Kada je reč o Lokomotivi iz Moskve, radi se o timu sa budžetom od 70.000.000 evra, koji je proteklu sezonu u ruskoj Premijer ligi okončao na četvrtoj poziciji iza Zenita, Krasnodara i Dinama.

Pomenuti tim sa klupe predvodi ruski stručnjak Mihail Galaktionov i za, razliku od većine rivala u najvećim klubovima, Lokomotiva je mahom satnaka od domaćih fudbalera sa tek četiri internacionalca u sastavu.

Lokosi za deset dana počinju takmičenje u Prelijer ligi i to protiv Akrona na svom stadionu, novog plača najjačeg takmičenja u Rusiji...

(Telegraf.rs)

Video: Fali nam sedam dana treninga, ali bićemo spremni za Dinamo: Stanojević sumirao pripreme Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA