Ko je momak za kog Zvezda nudi 8 miliona: Otac mu nije dao da ide u Juventus, igrao je na Mundijalu...

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Teško da će crveno-beli realizovati ovaj posao

Potpuno neočekivano, u utorak tokom dana pojavila se vest da je Crvena zvezda ponudila osam miliona dolara (oko 7.5 miliona evra) za urugvajskog fudbalera Fakunda Toresa!

Tu vest objavili su američki mediji, pošto je Tores član Orlanda, dok dalje navode da je ponuda odbijena s obzoirom na to da u pomenutom klubu smatraju da mogu da ga unovče za veći novac.

Tores je ugovorom vezan za Orlando do 2026. godine, tamo je stigao iz Penjarola za 8,5 miliona evra i za ovo vreme koliko je u američkom klubu odigrao je 103 utakmice na kojima je postigao 36 golova i zabeležio 17 asistencija.

Visok je 1,75 metara, igra na poziciji krilnog napadača, a za sebe je po dolasku u MLS rekao:

- Ja sam napadač, napadač koji voli da igra na krilima. Ali jedna od stvari koje najviše volim je da napadam na gol i idem na gol. Ja sam igrač koji voli da bude stalno na lopti, jer ako nemam loptu, čekam je i volim da budem u napadu i utičem na igru koliko god je to moguće.

Fudbal je počeo da igra sa četiri godine, njegov rođak je nastupao za Huventud River i porodica ga je odvela tamo.

- Nije mu se dopalo, igrao je u prašini. Pravio je brežuljke ili je išao sa mamom po vodu. Pomislio sam: "Ovaj momak neće voleti fudbal" - rekao je svojevremeno njegov otac.

Tores je godinu dana proveo u omladinskoj ekipi Defensor Sportinga, dok je od 2010. do 2020. bio član slavnog Penjarola. Bio je strelac na debiju u seniorskom fudbalu, a sa Penjarolom je 2021. osvojio urugvajsku Primeru.

Fakundo Torres Foto: Profimedia

Bio je Tores na meti Juventusa kada je imao 15. godina, Bjankoneri su hteli da ga dovedu preko menadžera Danijela Fonseke, ali je njegov otac bio protiv. Razlog - želeo je da se njegov sin razvija u Penjarolu.

U martu 2021. dobio je poziv da nastupi za reprezentaciju Urugvaja. Međutim, utakmice protiv Argentine i Bolivije su odložene zbog pandemije korona virusa i na zvaničan debi je čekao do 3. juna 2021. kada je ušao u igru protiv Paragvaja.

Za nacionalni tim odigrao je 17 utakmica i postigao je jedan gol, bio je na spisku od 26 igrača koji su igrali Mundijal u Kataru, dok se ove godine nije našao u ekipi koja nastupa na Kopa Amerika.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA