Povreda Živkovića promenila planove: Partizan u potrazi za novim desnim bekom

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Crno-beli su ranije pustili Aranđela Stojkovića, te su ostali na dvojici fudbalera kojima je ipak bliža štoperska pozicija

Teška povreda kolena Marka Živkovića, koja će fudbalera, posle operacije ukrštenih ligamenata, odvojiti od terena više od pola godine, promenila je u hodu planove Partizana u vezi sa pomenutom pozicijom u odbrani. Crno-beli su se odmah dali u potragu za novim desnim bekom i u momentu kada se pojavi opcija koja je po ukusu stručnog štaba klub će stupiti u realizaciju posla.

Bilo je planirano da Partizan tokom leta reformiše dobar deo odbrane, da se, uz igrački "rehabilitovanog" Natana De Medinu, koji može da pokriva i mesto štopera (koje mu je prirodnije), ali i desnog beka, dovedu levi štoper (Nihad Mujakić) i levi bek (Mario Jurčević) i da se rekonstrukcija poslednje linije time i okonča.

Pozicija desnog beka, koju su pokrivali Aranđel Stojković, u međuvremenu pušten u Debrecin, Aleksandar Filipović (više štoper takoše), pomenuti Medina i Marko Živković, kao jedini ofanzivniji izbor, ostavljena je za zimski prelazni rok.

Ipak, teška povreda Živkovića na početku duela sa CSKA oglolila je novi problem i primorala Partizan da odmah reaguje i potraži rešenje od koga će imati koristi i trenutno, a i u budućnosti.

Izbor postoji, ali crno-beli nemaju nameru da ulaužu veliki novac u defanzivne pozicije, već je planirano da značajnija ulaganja budu više usmerena na ofanzivni deo tima, poziciju osmice, krila ili napadača, kada klub napuste Samed Baždar ili Mateus Saldanja.

(Z. Ivković)

Video: Mujakić se priključio pripremama Partizana: Stanojević i Kralj dočekali drugo pojačanje crno-belih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bob.f

    9. jul 2024 | 10:55

    Dovedite beka vise kakav Zivkovic,Antic pa ne zna se ko je gori u odbrani...Sa njima je uzasno gledati Partizan!

  • 🤨

    9. jul 2024 | 11:17

    Samo nam bek fali, ostali kidaju ...

  • нибрС

    9. jul 2024 | 11:21

    Ма имамо оног изблајханог, све позиције покрива...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA