Partizan ubedljivo poražen na Bratskom Kupu u Moskvi: CSKA još nedostižan za crno-bele

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 13

Slaba partija izabranika Aleksandra Stanojevića u susretu sa bratskim klubom

Još mnogo će Partizan morati da radi da bi dosegao nivo koji želi trener Aleksandar Stanojević, ali i da bi mogao da parira moskovskom CSKA, koji je u drugom meču "Bratskog kupa" rutinski savladao crno-bele rezultatom 3:0. Golove za "armejce" su postigli Temerlin Musaev, Brazilac Kelven i Zoran Bambi Tošić, a meč je obeležila i teža povreda desnog beka gostiju Marka Živkovića.

Za razliku od prvog duela sa Dinamom, Partizan je u prvom delu meča sa CSKA ostavio bolji igrački utisak kada se gleda šira slika, ali je ponovo, čini se, ostao nedorečen u ofanzivnoj fazi igre.

Uz to, crno-beli su praktično u prvim minutima ostali bez desnog beka Marka Živkovića (ušao je Filipović), koji se izgleda teže povredio i baš dok je trener Stanojević pripremao izmenu, ruski tim je iskoristio momenat i poveo već u ranoj fazi utakmice.

Bio je to drugi minut, pukla je odbrana Partizana poludesno, gde je lopta došla do Fajzulajeva, mladi fudbaler je odmah centrirao i možda je nevolja mogla da se spreči da je Jung Džun Goh uspeo da izbaci čistu loptu dalje od kaznenog prostora. Umesto toga, mlitavim udarcem Korejac je loptu spustio Temerlinu Musaevu na desetak metara od gola i kazna je bila neminovna - 1:0.

U nastavku, crno-beli su prolazili različite faze u igri, od potpunog šoka i slabih reakcija posle povrede saigrača i gola, do sasvim zadovoljavajućih minuta. U njima su crno-beli bili čvsti i odgovorni u odbrani, imali dobre sekvence ulaska u igru iz poslenje linije, bili i bolji tim na terenu, sa dobrim rešenjima do poslednje trećine terena. Ipak, u tom prostoru su ostajali nedorečeni.

Tačnije, nisu našli rešenje za zgusnutu odbranu domaćina sa tri cengtralna defanzivca, koji bi u defanzivnoj tranziciji dobijali ispomoć boćnih igrača i tako se branili sa pet u liniji.

Partizan je u nekoliko navrata izlazio i u dobar presing, uspevao da oduzme loptu, međutim, tim Marka Nikolića bi strpljivo čekao grešku u dodavanju, odnosno postavljanju, te bi u dva ili tri dodavanja uspevao da dođe u opasnu zonu i priliku da uputi udarac ka Stevanoviću.

Nekada, pak, ni igrači crno-belih nisu odrađivali "domaće zadatke", pa je tako u 23. minutu Trifunović pustio Krugovoja da centrira ka Čalovu, koji je umakao defanzivcima, ali je Nemanja Stevanović sjajno odbranio udarac glavom iskusnog napadača.

U fazi igre kada su se crno-beli stabilizovali, rekosmo već, uspevali su da pariraju CSKA, da izlaze visoko i oduzimaju posed u 25, 30 metara od golmana Akinfejeva, no, birali su pogrešna rešenja Nekada pas nije bio tačan, često se previše čekalo i sa predajom lopte (Saldanja), a nekada je nedostajalo i sreće.

Najviše u 27. minutu kada je posle prekida Nikole Antića lopta prošla kroz sumu nogu i pogodila stativu, da bi u nastavku istog napada Nemanja Nikolić šutirao u okvri, ali je blok srenuo loptu u korner.

Ritam je malo opao u poslednjih desetak minuta prvog dela, no, i u tom periodu su oba tima imala po priliku. Prvo CSKA posle ofanzivne tranzicije i pojavljivanja Brazilca Kelvena iz drugog plana (šut pored stative), potom i Partizan u smiraju, kada je Antić dobro centrirao ka Šćekiću, koji je ostao bez bloka, ali je udarcem glavom prebacio loptu preko prečke.

Stanojević je u poluvremenu u svlačionici ostavio Saldanju, jer od Brazilca nije bilo nikakve koristi u prvom delu, pošto je delovao nezainteresovano, a zamenio ga je Đorđe Jovanović.

Međutim, scenario isti kao u prvom delu, rani gol i problemi koji su sa njim došli i postali vidjivi. Već u 49. minutu na ispitu je palo još nekoliko fudbalera. Tada je Musaev sa levog boka pratično ušao sam na Filipović, Arijagu i Trifunovića, koji nisu reagovali, uputio je odličan šut, no, spasao je gol Krunić u prvi mah. Ali, Brazilac Kelven se ušunjao nepažljivom Antiću iza leđa i sproveo loptu u nebranjenu mrežu - 2:0.

Nastavak je sveukupno gledano bio slabiji za Partizan, dok je CSKA delovao moćnije, sigurnije, zapravo je koristio sve ono što mu se pružalo na terenu. Ruski tim je imao daleko veći posed nego, recimo, u prvom delu, držao je crno-bele gotovo sve vreme na njihovoj polovini i strpljivo gradio napade nalazeći suviše lako prostore i i rupe između linija.

Nedostatak energije, pa i samopouzdanja Stanojević je pokušao da reši trostrukom izmenom, ali je odnos snaga ostao isti - CSKA je napadao, Partizan se isključivo poziciono branio na svojoj polovini, bez obiljnijeg napadačkog pokušaja.

Malo je nedostajalo da u 63. minutu Čalov, ponovo na centtaršut Musaeva, kazni slabu reakciju i bočnih igrača na ulaznu lotu, ali i centralnih defanzivaca kojima se iskuni napadač izvukao i ostao sam na šutu glavom sa sedam ili osam metara, ali je tada sreća spasla crno-bele.

Ubrzo je Stanojević izvršio još nekoliko promena u sastavu, tražeći, čini se, i ideju o eventualnim bonus igračima ukoliko prođe inicijativa koja lebdi u srpskom fudbalu. Ipak, sem nekoliko zanimljivih, ali ne previše svrsishodnih poteza debitanta Ibrahima Zubairua, ništa bitno se nije dogodilo, Spor centralni deo veznog reda nije uspevao da isprati kombinovanje igrača CSKA, koji su lako držali crno-bele pod kontrolom, kroz posed i to na delu terena gostiju.

Ni Rusi nisu forsirali, bili su svesni da je rival već savladan, međutim, uspeli su da postignu i treći gol i to preko legende ruskog kluba i bivšeg igrača crno-belih Zorana Bambija Tošića, na pas Čalova.

(Telegraf.rs)

Video: Prva izjava selektora Dragana Stojkovića Piksija po dolasku u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    7. jul 2024 | 18:10

    U redu je da se isprobaju svi igraci. Ocekujem da udju i momak iz Javora i Jurcevic. A protiv lokomotive bih voleo da vidim sastav za prvo kolo prvenstva i protiv Dinama Kijev.

  • BOBA

    7. jul 2024 | 21:56

    Partizan je prosečna ekipa,i svako spinovanje i dizanje tenzija od strane neuspešne uprave i trenera Stanojevića je veštačka i iscenirana,nemoćni su i hvataju se za sitnice,boriće se za drugo mesto sa TSC om,Vojvodinom,Čukaričkim a bez pimoći sudija biće nadmoćno četvrti

  • Zvele

    7. jul 2024 | 21:43

    Stanoje očekujemo saopštenje ,ko je kriv za poraz Terza ,Čovke ,presednik ,BIA ,CIA,neki centri moći ko kaži Stanoje 🤣😭🤣😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA