≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mesi opet promašio penal, ali je Argentina živa: Golman Martinez je junak šampiona sveta!

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ekvador izjednačio u nadoknadi, ali nisu uspeli da dođu do polufinala

  • 0
Lionel Mesi - fudbaleri Argentine i Ekvadora Foto: Tanjug / AP

Spektakl na početku četvrtfinala Kopa Amerika! Fudbaleri Argentine uspeli su da se izbore sa neugodnim Ekvadorom na "NRG" stadionu u Hjustonu i posle 1:1 nakon 90 i kusur minuta fudbala, bili bolji izvođači sa bele tačke.

Sve ono što želimo i volimo da vidimo od jednog meča izdešavalo se u prvom duelu najboljih osam ekipa KONMBEOL i KONKAKAF zone. Doduše, taktički nadmudrivanje je bilo neophodno u jednom ovakvom susretu, ali ni ostalih stvari nije manjkalo.

U prvih pola sata videli smo po jednu sjajnu situaciju na obe strane, pošto je najpre Emilijano Martinez skinuo čist zicer Džeremiju Sarmijentu, a onda imao i sreće da je Kendri Paez bio neprecizan, dok je na suprotnoj strani Enco Fernandez bio zamalo neprecizan posle centaršuta Nauela Moline.

Igrao se 35. minut kada su se Argentinci iskupili, pa je tako Lisandro Martinez bio najbolji u skoku, Aleksis Mekalister upisao asistenciju, a gol je i zvanično priznat posle VAR provere.

Bez drame nije moglo u drugom poluvremenu, pošto je Ekvador u 61. minutu dobio penal jer je Rodrigo De Paul neoprezno igrao rukom u kaznenom prostoru. To nije bilo dovoljno za izjednačenje, pošto je čuvar mreže Martinez samo nagovestio šta čeka rivala kasnije, mada je u ovoj situaciji Ener Valensija pogodio samo levu stativu.

Nakon što Lionel Mesi nije uspeo da reši pitanje pobednika u 68. minutu, Ekvador je sve sile preusmerio u napad. Đordi Kajsedo je bio zamalo neprecizan u 90, da bi u drugom minutu nadoknade ipak usledio šok. Kevin Rodrigez je perfektno poklopio loptu glavom na centaršut Džona Jeboe i penali su morali da odluče pitanje pobednika.

Zamalo je Mesi bio tragičar i to veliki, ali je posle duela imao na čemu da zahvali Emiju Martinezu. Pogodio je u prvoj seriji fudbaler Inter Majamija prečku i to pošto je probao da izvede "panenku", međutim Anhel Mena i Alan Minda su ostavili svoj tim na cedilu. Između njihovih udaraca i odbrana popularnog "Dibua" pogodio je Hulijan Alvarez, a stečena prednost je sačuvana do kraja.

Na kraju je ukupno bilo 4:2 sa penala za Argentinu, koja je tako postala prvi učesnik polufinala Kopa Amerika. Tamo će ih sačekati bolji iz utakmice Venecuela - Kanada.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković Švarcmanu: "Šta je, šta gledaš, glupane!" Novak iskopirao Mesijevu svađu i nasmejao kolege

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA