Vreme čitanja: oko 1 min.

Bio je legenda Liverpula i Brazila, a sada je postao sveštenik: Pao na kolena i plakao kao dete na ceremoniji

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roberto Firmino i njegova supruga se približili Bogu

  • 0
Roberto Firmino Foto: Instagram.com/roberto_firmino

Brazilski fudbaler Roberto Firmino, postao je evangelistički sveštenik u crkvi u Brazilu koju je osnovao sa svojom suprugom Larisom Pereirom.

On i njegova supruga su na Instagramu podelili emotivne fotografije sa ceremonije u njegovom rodnom gradu Maseju u crkvi Manah.

Firmino i njegova supruga su osnovali ovu crkvu pre tri godine, a ceremonija na kojoj je proglašen za sveštenika crkve, obavljena je 30. juna.

- Tri godine crkve Manah. Kakva nezaboravna noć Od kada smo sreli Hrista, želimo da ljudi upoznaju ovu ljubav. Sada imamo još jednu odgovornost: da budemo pastori - napisao je 32-godišnji napadač na Instagramu.

Inače, u Brazilu su evangelisti trećina brazilske populacije, koja broji 203 miliona, veruje se da će za deset godina biti većinska crkva u Brazlu.

Na slikama se može videti i koliko je Firmino ovo emotivno podneo. On i supruga su bili u suzama, a on je u jednom momentu čak i pao na pod i plakao kao dete.

Inače, Firmino je u poslednjih deset godina bio jedan od najboljih napadača sveta i redovni reprezentativac Brazila, za koji je odigrao 55 utakmica i postigao 17 golova.

Najveću popularnost stekao je u Liverpulu, gde je igrao od 2015. do 2023. godine, nakon čega je prešao u saudijski Al Ahli.

Karijeru je počeo u Figueirenseu iz Brazila, potom je igrao za Tombense, nakon čega se 2011. preselio u Evropu i igrao za nemački Hofenhajm, da bi posle četiri godine prešao u Liverpul i postao jedan od glavnih igrača Jirgena Klopa.

Sa Liverpulom je osvojio sve što se može osvojiti - Ligu šampiona, Premijer ligu, FA Kup, Svetsko klupsko prvenstvo, Super kup Evrope, Liga kup Engleske, Komjuniti šild, a sa Brazilom je osvojio i Kopa Ameriku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA