Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizanov debi na "Bratskom kupu": Odbrana se zateže, faza napada još u "razradi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Duel sa Dinamom iz Moskve poslužio i stručnom štabu i igračima da vide gde su trenutno i šta treba korigovati

  • 2
Jovanović, Nikolić, FK Partizan Foto: FK Partizan

Početak "Bratskog kupa" u Moskvi prošao je rezultatski sasvim dobro za Partizan, pošto su crno-beli remizirali sa Dinamom (2:2) da bi posle izvođenja jedanaesteraca uspeli da savladju prvog ozbiljnog rivala na letnjim pripremama. Igrački, pak, biće tu još posla za trenera Aleksandra Stanojevića i njegov stručni štab, najpre u ofanzivnom delu igre, gde tim iz Humske još uvek nije pokazao pun potencijal. Sa druge strane defanzivno, od prekida koji su bili rak rana", do postavljanja u bloku, odrađivanja zadataka, pa i srčanosti, bilo više nego korektno u trenutnoj fazi rada i protiv rivala koji je ima veliki kvalitet.

Bilo je takođe bitno da se i stručni štab i navijači uvere u mogućnosti novajlija - Nihada Mujakića i Kervina Arijage, koji su počeli utakmicu sa rzskim klubom, i reko bi se da je i taj utisak pozitivan. Jer, Mujakić je tek sedmicu i po sa crno-belima, dok je Arijaga odradio četiri treninga pre duela sa Dinamom.

Strelac i asistent u remiju sa Dinamom - Nemanja Nikolić kaže da je meč sa ruskim klubom, kao i sam turnir, koristan da ekipa vidi gde se trenutno nalazi i šta sve treba korigovati.

- Verujte mi, bilo mi je lakše da gledam sa klupe meč, jer je zaista pretoplo, mislim da je temperatura 34 ili 35 stepeni. Ali, nemamo pravo da se žalimo, organizacija turnira je perfektna, perfektan je stadion, teren, navijači, način na koji smo dočekani. Sve je na visokom nivou i bilo je zadovoljstvo igrati protiv Dinama. Što se samog meča tiče, takođe je bio veoma dobar, značio nam je da vidimo gde smo u ovom trenutku, pa i ti jedanaesterci su korisni, jer tim prolazi faze priprema u iščekivanju najbitnijeg dela sezone, početka kvalifikacija za Evropu - kaže Nemanja Nikolić.

Upitan kako tim podnosi naporan rad i mečeve uporedo, napadač sleže ramenima, aludirajući da je to posao.

- Još uvek smo u najtežoj fazi rada, tim svakodnevno ima po dva treninga i čekamo ono najbitnije - kvalifikavcije za Ligu šampiona. Daj Bože da doguramo što dalje, da klubu obezbedimo grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Potpuno je razumljivo da smo u ovom trenutku "teški", da nam nedostaje svežine, ali upravo u tom naporu moramo da ispoštujemo zahteve koje nam traži stručni štab i nema izgovora.

Naredni rival Partizana na "Bratskom kupu" je moskovski CSKA, koji sa klupe predvodi srpski trener Marko Nikolić.

- Takođe izuzetan rival kao i Dinamo, koji jeste igrao u mešovitom sastavu, ali su sve to ekipe koje poseduju kvalitet i širok roster. Biće to još jedna prilika da unapredimo sebe, da ispravimo neke propuste sa prve utakmice i "odmerimo" se sa kvalitetnim protivnikom. Uspeli smo da postignemo dva gola u prvom meču, iako možda nismo bili dobri u posedu, no, sve je to dobra škola i priprema mečeve koji nas očekuju za 20-tak dana. Eto, krenuli smo na "Bratskom turniru" sa bodovima za Beograd i Srbiju, idemo dalje, čeka nas CSKA da vidimo gde smo i koliko možemo - zaključuje Nemanja Nikolić.

(Telegraf.rs)

Video: Fali nam sedam dana treninga, ali bićemo spremni za Dinamo: Stanojević sumirao pripreme Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Не брините Гробари

    4. jul 2024 | 13:56

    Све коцкице ће бити сложене док борба за четврту позицију не почне да се захуктава.

  • 😅

    4. jul 2024 | 22:22

    Faza raspada je u toku🔒

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA