Vreme čitanja: oko 3 min.

Ko je Zoran Vorotović, bivši igrač Zvezde koji je umro: Prikovan za krevet 23 sata, gubio 10.000 za 15 minuta

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Strašna tragedija iz 2001. godine mu je obeležila život

  • 3
Zoran Vorotović Printskrin: Youtube/Televizija Nikšić

Tužna vest zadesila je crnogorski fudbal, pošto je tešku životnu bitku u 67. godini izgubio nekadašnji levi bek Sutjeske i Budućnosti, ali i Crvene zvezde, Zoran Vorotović!

Vinovnici tog vremena kažu da je Vorotović bio jedan od najboljih levih bekova tadašnje Jugoslavije i zbog toga je posle 238 mečeva za Budućnost prešao na Marakanu - gde je u žestokoj konkurenciji ostao samo jednu sezonu.

Ipak, ono što je obeležilo njegovm život jeste ta strašna nesreća koju je doživeo u decembru 2001. godine. Nesreća posle koje mu život nije bio isti, dok je u međuvremenu 23 sata bio prikovan za krevet.

- Nisam nešto bio ni popio, kažu da sam bio ta dva i po sata i pri svesti dok su me vatrogasci izvlačili, ali sam svo to vreme osećao užasnu bol. S tom boli živim i danas, ona ne prestaje. To je ludačka bol koju ni lekovima ne mogu da smirim, a popio sam od te nesreće mnogo opioidnih analgetika, koji deluje na centralni nervni sistem poput morfijuma. Od te nesreće sam stopostotni invalid jer su mi "potrgani" mišići leve ruke, zapravo celog brahijalnog pleksusa, a ruka je slomljena na nekoliko mesta, kao i leva noga. Cela leva strana, osim donjeg dela leve noge, potpuno je nepokretna, a bolovi su nesnosni, tako da sam 23 sata u krevetu, a jedan sat u kolicima - rekao je Vorotović svojevremeno u jednom intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju."

Vorotović je u novembru 2022. godine dao intervju i za TV Nikšić. Tačnije, ugostio je ekipu pomenute televzije i tom prilikom je govorio o teškom stanju u kom se nalazi, odnosno da nema nikakve pomoći od bivših klubova u Crnoj Gori.

Zoran Vorotović Foto: MN Press/T. Mihajlović

S druge strane, za "Slobodnu Dalmaciju" je rekao da nešto novca dobija samo od Zvezde.

- Ni od titogradske Budućnosti, gde sam igrao punih deset godina, ni od Fudbalskog saveza Crne Gore nikada nisam dobio ni jedan evro. Niti trenutne pomoći, a kamoli da su mi dali neki stalni prihod, a mislim da sam zaslužio da dobijem nacionalnu penziju i zbog svojih sportskih rezultata i teškog zdravstvenog stanja. Tu penziju su dobili mnogi drugi, manje poznati sportistikoji su, hvala Bogu, zdravi ljudi. Dejan Savićević, predsednik našeg Saveza, fudbalski je genije, ali mislim da je mogao za mene napraviti puno više. Zašto nije, ne znam, a i ne pitam ga! U dva navrata kada sam ga video, dao mi je po hiljadu evra i na tome mu hvala, ali od Saveza koji on vodi nisam dobio ništa. Crvena zvezda, u kojoj sam igrao godinu dana, mesečno mi uplaćuje 26 evra.

Dok je igrao fudbal, vodio je život boema.

- Imao sam tada sve, kupio sam stan u Beogradu, par lokala, kockao sam svaki dan. Najviše sam udarao rulet, znao sam da gubim po deset hiljada maraka u petnaest minuta. Davao sam svima, častio sve, kupovao i šta mi treba i ne treba, sa mnom nikome nije bilo dosadno niti je iko bio gladan i žedan. A onda je stigla ta nesreća i sve je otišlo na moje lečenje. I stanovi, i lokali, i zarada, sve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA