≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro bivši fudbaler Crvene zvezde

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Igrao je godinu dana na Marakani

  • 0
Zoran Vorotović Foto: MN Press/T. Mihajlović

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Zoran Vorotović preminuo je u 67. godini, javljaju crnogorski mediji.

Vorotović je dres crveno-belih nosio u sezoni 1986/87, a život mu je obeležila neverovatna tragedija i saobraćajna nesreća koju je imao 2001. godine.

Karijeru je počeo u Sutjeskoj iz Nikšića, dugo godina je nastupao za Budućnost iz Podgorice, dok je u zvezdu stigao kao jedan od najboljih levih bekova tadašnje Jugoslavije.

Tri sezone nastupao za turski Sarijer, a karijeru je završio u Spartaku iz Subotice. Bio je Vorotović blizu prelaska iz Zvezde u Hajduk, ali je te 1987. otišao u Tursku.

- Imao sam tada sve, kupio sam stan u Beogradu, par lokala, kockao sam svaki dan. Najviše sam udarao rulet, znao sam da gubim po deset hiljada maraka u petnaest minuta. Davao sam svima, častio sve, kupovao i šta mi treba i ne treba, sa mnom nikome nije bilo dosadno niti je iko bio gladan i žedan. A onda je stigla ta nesreća i sve je otišlo na moje lečenje. I stanovi, i lokali, i zarada, sve - rekao je svojevremeno.

Podsetimo, Vorotović je imao nesreću posle koje je praktično bio prikovan za krevet. Boravio je na slavi Sveti Nikola kod prijatelja u Podgorici, popio je više nego što je trebalo i potom svojim mercedesom probio dve zaštitne ograde.

(Telegraf.rs)

Video: Terzićeva ispovest (2. deo): Kanga mi je trazio 30.000 evra za vrača da pobedimo utakmicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA