FK Dinamo Moskva - FK Partizan Foto: Miroslav Todorović/partizan.rs

Partizan posle penala slavio u prvom meču u Rusiji: Crno-belima pripala "lutrija" protiv Dinama

 
 
 ≫ 
  • 4

Na prvom meču "Bratskog kupa" u Rusiji, fudbaleri Partizana savladali su ekipu moskovskog Dinama sa 4:2 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Posle regularog toka meča bilo je 2:2, iako su crno-beli gubili sa dva gola razlike do same završnice, pošto su mrežu zatresli Lepskij i Gruljov, da bi Nemanja Nikolić i Aleksandar Šćekić za tri minuta doneli remi i jedanaesterce.

Prva ozbiljna provera Partizana u pripremnom periodu, tačnije prvo takmičarsko poluvreme sa rivalom kojok dostojno može da silulira protivnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, prošlo je bez golova, sa pozitivnim, ali i negativnim sekvencama igre crno-belih, posebno u završnici. Razumljivo, jer ekipa iz Humske još uporedo radi na sticanju kondicije, ritam treninga je izuzetno jak, oa su i oscilacije normalne.

Da kažemo da je i taj prvi deo imao dva lica, sasvim korektno u prvih 25 ili 30 minuta i osetno slabije u završnici, kada se videlo da su crno-beli "teški", da koncentracija u umoru polako popušta.

FK Dinamo Moskva - FK Partizan Foto: Miroslav Todorović/partizan.rs

U toj uvodnoj fazi, videlo se jasno da je Stanojević već implementirao neke defanzivne postulate, da linije stoje dobro, da se već manje-više zna ko šta radi kada protivnik napada kroz igru ili posle prekida.

Crno-beli su mahom solidno držali poziciju u srednjoj zoni, čekalipriliku za kontranapad, nekada bi se pod pritiskom spustili i u niski blok, no, ni tu nije bilo previše problema, jer su sa Medinom na desnom beku, odnosno Markovićem i Mujakićem centralno, kao i svojicom zadnjih veznih dobili neophodnu visinu, skok i reakciju na ulazne bočne lopte.

Problem se javljao u organizaciji igre, kako zbog sporije distribucije, kako zbog činjenice da su i Saldanja i Goh bili prilično neaktivni, statični, često i nezainteresovani u oba smera, pa je delovalo da postoji disbalans, da vezni red nema dovoljno rešenja kada bi se okrenuo licem ka golu Dinama. Isti fudbaleri su pravili problem i u defanzivnoj tranziciji, dopuštajući da ta prva linija odbrane bude lako probijena, što je stvaralo višak protivniku, prostor između linija i mogućnost da se lakše dođe do gola Aleksandra Jovanovića.

Na momente su i vezisti iskazivali dozu nonšalancije, te je ruski klub iz grešaka Arijage i Ovusua, kroz brzu transformaciju stizao do dobrih prilika, posebno u drugoj polovini prvog poluvremena.

FK Dinamo Moskva - FK Partizan Foto: Miroslav Todorović/partizan.rs

Rizični pasovi, iskakanje iz pozicije (recimo, Mujakić u 24. minutu), otvaralo je prostor igračima Dinama, koji su potom jednostavno, iz dva ili tri pasa dolazili do šansi za udarac. U nekoliko navrata Tjukavin je mogao da kazni crno-bele na taj način, ali je ili bio neprecizan ili je Jovanović krotio te udarce. U smiraju prvog dela, Makarov je bio najbliži golu, tada ga je Goh pustio na 16 metara, pa je fudbaler Dinama pogodio prečku.

Sa druge strane, sem manjkavosti u posedu lopte, Partizan je takođe imao sve solidne prilike da zatrese mrežu. Oba puta se pred golom našao Mateus Saldanja, prvo posle centaršuta Antića, kasnije i Zahida, ali bilo je to poluvreme u kome je Brazilac delovao tromo, na momente nezainteresovano, sporo, te je i epilog bio takav - kasnio je u tim situacijama za korak ili dva...

Stanojević je u poluvremenu izvršio korekciju, tako što je, za početak, ostavio Ovusua u svlačionici, pružajući priliku Kcanderu Severini u nastavku.

To je donelo doređene rotacije, te je Holanđanin zauzeo svoju poziciju na levom krilu, Kalulu je pomeren na suprotnu stranu u odnosu na prvo poluvreme, Goh je pozicioniran na polušpica, dok je Zahid vraćen nekoliko metara unazad i uz Arijagu je igrao nešto defanzivnije u manevru.

Sa druge strane i Dinamo je izvršio četiri promene posle nekoliko minuta igre u nastavku, no, crno-bele je svakako više zabrinula povreda Svetozara Markovića, kome je ukazana pomoć, ali je posle nekoliko minuta morao da izađe iz igre.

FK Dinamo Moskva - FK Partizan Foto: Miroslav Todorović/partizan.rs

U svakom slučaju, drugio deo je bio igrački izjednačeniji od prvog, Partizan je delovao agresivnije, napadački bolje, imao je već u uvodnim momentima nekoliko dobrih akcija, solidan pokušaj Arijage i dobru priliku za kontru preko Kalulua, kome je zamalo umakla lopta.

Izvršio je potom i Stanojević veliki broj izmena, na teren je postao kompletnu postavu, ostavljajući samo Nihada Mujakića i Nikolu Antića, kao jedino rešenje na levom beku. Partizan je time za nijansu izgubio na brzini, ali i na napadačkom planu,

Tome u prilog i nekoliko dobrih napada Dinama, posle kojih je Grulov bio najbliži golu (odbrana Jovanovića), da bi Ivan Lepskij konačno probio "živi zid" crno-belih.
Igrao se 76. minut, Dinamo je izveo korner lopta, i to takozvana "druga lopta", stigla do Ivana Lepskog koji je iskoristio smužen blok Đorđa Jovanovića i Mujakića, pogodivši dalji ugao iz okreta - 1:0.

Pokušao je Partizan da uzvrati, imao solidne pokušaje preko Šćekića i Nikolića, ali je u 88. minutu Gruljov praktično rešio pitanje pobednika, Slabo je Živković odreagovao na jednu loptu Dinamovih igrača, te su u situaciji dva na jedan lako prevarili Jovanovića - 2:0.

FK Dinamo Moskva - FK Partizan Foto: Miroslav Todorović/partizan.rs

Međutim, dva minuta kasnije počinje buđenje crno-belih. Prvo je Kcander Severina izbacio dva čuvara na desnom boku i upislio Nemanju Nikolića za 2:1, a onda je u nadoknadi odbrana, to jest golman Dinama poklonio novi pogodak crno-belima.

Kombinovali su Aleksandar Šćekić i Nikolić, koji je prebacio odbranu, vezista je ispratio i sačekao kiks čuvara mreže lagano ubavivši loptu u mrežu za - 2:2.

Imao je Dinamo još jednu kolosalnu priliku u završnici, ali je Šćekić spasao viđen gol Nazarenka i otišlo se na izvođenje jedanaesteraca.

Posle izvođenja udaraca sa bele tačke slavili su fudbaleri Partizana sa 4:2, a posebno se istakao golman Aleksandar Jovanović, koji je odbranio dva jedanaesterca rivalu.

Činjenice

  • Ova dva tima do sada su se sastajala u tri navrata, i dve pobede ima ruski tim, dok je jedan meč završen bez pobednika
  • Partizan je do sada na pripremama odigrao jedan meč, i to protiv slovenačkog Brava, od kojeg je poražen sa 2:1
  • Moskovljani su takođe pretrpeli poraz, i to od Ahmata sa 3:0, u jedinom prijateljskom meču od završetka sezone
Najnovije
18:19

Pratite i lajvstrim meča!

20:33

Kraj regularnog toka!

90' Gledaćemo jedanaesterce!

20:28

2:2!

90' GOOOOOL!

Izjednačenje! Aleksandar Šćekić je izjednačio rezultat posle greške domaćih!

20:25

GOL! Smanjuje Partizan!

88' GOOOOL!

Smanjio je Partizan preko Nikolića! Veliki posao odradio je Severina!

20:23

GOOOL! 2:0

87' Novi gol Moskovljana!

Prilično jednostavna akcija domaćih, i gol koji stavlja tačku na pobedu u ovom susretu.

20:13

GOOOOOL!

76' GOL! Dolazi Dinamo do prednosti!

19:45

Problemi za crno-bele

49' Problemi za crno-bele. Marković je zbog povrede morao da napusti teren!

19:24

Poluvreme!

45' Završeno je prvo poluvreme!

19:20

Prečka!

45' Pogodio je prečku Makarov! Previše prostora ostavljaju fudbaleri Partizana protivniku, što ih je umalo košatalo.

19:09

Ponovo preti Dinamo!

35' Tjukavin je bio u prilici!

Dobio je loptu u kaznenom prostoru posle greške odbrane crno-belih, namestio se i iskosa gađao dalji ugao, ali lopta odlazi pored gola.

19:07

Velika šansa sa Dinamo!

33' Šutirao je Bitelo nakon što je lopta došla do njega u kaznenom prostoru, ali nije bio dovoljno precizan. Dosta sreće za Partizan u ovom situaciji.

18:51

Velika šansa za Partizan!

16' Antić je probio po levom boku, i poslao oštar pas u peterac, ali za malo kasni Saldanja.

18:49

Prva šansa!

15' Šutirao je Tjukavin sa distance, ali Jovanović uspeva da odbrani.

18:47

Mirno za sada!

13' Za sada nije bilo previše prilika. Dosta mirno se igra u ovim momentima.

18:46

Evo i prvih izmena

4' Prve promene videli smo već u četvrtom minutu. Besmertnji je zamenio Tanasijevića, dok je Bitelo ušao umesto Pimenova.

18:35

Počeo je meč!

1' Meč je počeo!

18:12

Poznati su sastavi!

Evo za koje timove su se opredelili treneri:

Partizan: Jovanović, Medina, Marković, Mujakić, Antić, Ovusu, Arijaga, Kalulu, Goh, Zahid, Saldanja.

Dinamo: Lunev, Tanasijević, Kuticki, Majstorović, Laksalt, Gaganidze, Fomin, Gladšijev, Pimenov, Tjukavin, Makarov.

18:06

Dobrodošli!

Dobrodošli u tekstualni prenos meča Dinamo Moskva - Partizan, na prijateljskom turniru u Rusiji.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    3. jul 2024 | 18:54

    Onaj Goh je igrac manje za Partizan!

  • Zlatan

    3. jul 2024 | 19:22

    Sa ovom upravom i ovim igračima katastrofa. Tri pasa ne mogu povezati.

  • Daba

    3. jul 2024 | 21:08

    Jeste pripremna utakmica ali Goh je dete koje ima strah od duela i ne pokazuje nikakvu želju da potrči,ukliza,primi loptu,ništa ali baš ništa. On je plaćen 1,2 mil. zašto!!! Vratiti ga u Koreju i zahvaliti se…Owusu loš,Antiću zabraniti da igra fudbal,Mujakić dobar,Arijaga deluje kao neko ko bi mogao da bude dobar ali mu fali partner u sredini(Djakovac)… Realno Dinamo ozbiljniji klub 2x a fali im bar 5 igrača standardnih!!! U svako slučaju protiv Kijeva sa ovakvim timom nemamo šta da tražimo!!!😤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA