Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan danas igra prvi meč na "Bratskom kupu": Crno-beli na testu protiv Dinama iz Moskve

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odlična provera crno-belih pred početak evropskih kvalifikacija i nove sezone u Superligi

  • 0
FK Partizan Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana odigraće danas prvi kontrolni meč u okviru "Bratskog kupa" koji se održava u Moskvi od 1. do 7. jula. Rival crno-belima biće Dimamo sa kojim će crno-beli odmeriti snage od 18.30 časova, uz direktan prenos na Areni sport Premium 1.

Biće to prva ozbiljna provera izabranika Aleksandra Stanojevića u drugoj fazi priprema, pred početak nove sezone u prvenstvu i kvalifikacijama za Ligu šampiona, jer su do sada odigrali samo jedan meč i to protiv slovenačkog Brava u najtežoj fazi rada.

Ovoga puta, navijači crno-belih će imati priliku da vide neke nove sekvence u timu, pre svega gotovo izmenjenu poslednju liniju, koja još nije kompletirana, jer je levi bek Mario Jurčević tek u noći između utorka i srede stigao u Moskvu.

Bez obzira, polovina odbrane će biti nova, pošto će šansu na poziciji desnog beka protiv Dinama dobiti Natan De Medina, dok će mesto u centralnom delu, uz Svetozara Markovića, zauzeti novajlija Nihad Mujakić.

FK Partizan Foto: FK Partizan

Priliku da debituje danas će dobiti i ppjačanje iz Minesotelige - Kervin Arijaga, koji sa crno-belima ima tek četiri treninga, ali je u Beograd stigao iz pune takmičarske sezone u MLS i nije mu predstavljalao problem da odmah "pohvata" konce.

Od novih igrača, priliku će najverovatnije dobiti Đorđe Jovanović, prva akvizicija u letnjem prelaznom roku, dok će mladi Ibrahim Zubairu, koji je kupljen od Jedinstva sa Uba, najverovatnije morati još da sačeka, kako bi izgurao fazu rada koju je ekipa prošla u Sloveniji.

Što se povređenih igrača tiče, pod znakom pitanja su mladi Nemanja Trifunović i Bojan Kovačević, usled lakših povreda, dok Samed Baždar u iščekivanju transfera, nije u konkurenciji za sastav.

Što se Dinama iz Moskve tiče, radi se o trećeplasiranom timu ruske Premijer lige, u sezoni 20023/20024, sa budžetom od 90.000.000 evra.

FK Partizan Foto: FK Partizan

Pored domaćih igrača, moskovski tim u sastavu ima pravu malu "legiju stranaca", fudbalere iz Kolumbije, Kameruna, Izraela, Grzije, Brazila, Meksika, Paragvaja, Belorusije, pa i Srbije, pošto boje Dinama brani bivši fudbaler Vojvodine Milan Majstorović...

Sve u svemu, odlična provera za tima Aleksandra Stanojevića pred izazove sa Dinamom iz Kijeva, a očekivani sastav za "imenjaka" iz Moskve bi trebalo da izgleda ovako: Jovanović, Medina, Marković, Mujakić, Antić, Ovusu, Arijaga, Kalulu, Goh, Zahid, Saldanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA