Vreme čitanja: oko 2 min.

Levi bek na raspolaganju Partizanu: Jurčević stigao u Moskvu posle mnogo peripetija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fudbaler je kasnio nekoliko sati zbog problematičnih avio-veza sa ruskom prestonicom

  • 0
Mario Jurčević Foto: FK Partizan

Letom preko Istanbula, dan posle saigrača iz novog tima, Mario Jurčević (29) zaputio se juče u kasnim poslepodnevnim časovima u Moskvu, kako bi se stavio na raspolaganje treneru Aleksandru Stanojeviću i Partizanu. Fudbaler je nekoliko sati ranije potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima i zvanično postao peto pojačanje u letnjem prelaznom roku.

Jurčević je, istina, imao mnogo peripetija na putu ka ruskoj prestonici, kao uostalom i cela ekspedicija iz Humske dan ranije, podelejna u dve grupe.

Tako je levi bek, umesto sinoć u 23 časa, kako je bilo planirano, u Moskvu stigao tek u sredu u četiri sata izjutra i praktično će stručnom štabu biti na raspolaganju u punom kapacitetu tek sutra kada se odmori.

Jer, crno-beli danas nemaju jutarnji trening, a večeras je na programu prvi meč "Bratskog kupa" protiv Dinama iz Moskve, te fudbaler eventualno može da odradi individulani trening sa nekim od kondicionih trenera.

U svakom slučaju, njegovim dolaskom "zatvoren" je dobar deo odbrane, dok će manji deo, pozicija desnog beka, verovatno biti pojačana u zimskom prelaznom roku. Po dolasku u bazu ekipe fudbaler je rekao:

- Biti deo Partizana je velika čast i privilegija za svakog igrača, posebno za nas sa Balkana. Još uvek mi se nisu slegli utisci, najiskrenije sam srećan što ću igrati pred navijačima Partizana i daću sve od sebe da ispunim sva očekivanja koja mi donosi crno-beli dres.

Upitan kako bi sebe predstavio navijačima, kaže:

- Sebe gledam kao disciplinovanog timskog igrača, koji može ekipi pomoći u ofanzivi i defanzivi. Igraću po taktici koja odgovara treneru tako da jedva čekam da se priključim ekipi i adaptiram na njih i stil igre trenera.

Mario jurčević Foto: Printscreen/Youtube

Pratio je, napominje, Partizan, sarađivao i sa nekim bivšim trenerima crno-belih.

- Partizan pratim već dosta godina, u Olimpiji su mi bili treneri Marko Nikolić i Ilija Stolica tako da sam i zbog njih počeo pratiti i navijati za Partizan. Bio sam i na derbiju na JNA u sezoni 2016/17 i oduševio sam se atmosferom na stadionu.

Partizan očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona, zatim domaće prvenstvo i kup. Koliko je veliki broj utakmica izazovan za igrača.

- Što se tiče igrara na tri fronta, svi fudbaleri treniraju fudbal zbog utakmica, tako da je to velika motivacija za mene. Svakako bih izdvojio kvalifikacije za Ligu šampiona kao nešto posebno jer je san svakog fudbalera da se takmiči sa najboljima ekipama u Evropi.

Za kraj i poruka navijačima

- Moja poruka navijačima je da su sjajni i da je želja svih nas da dolaze u što većem broju da nas podrže, da nam daju vjetar u leđa i da jedva čekam da zajedno slavimo pobede - zaključio je Mario Jurčević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA