Vreme čitanja: oko 1 min.

Mihajlović izabran za 3. najboljeg izvođača slobodnjaka svih vremena, neće vas iznenaditi ko je na 1. mestu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mesi je tek na 5. poziciji, Ronaldo je jedva upao u TOP 20

  • 9
Siniša Mihajlović Foto: Tanjug/AP

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović izabran je za trećeg najboljeg izvođača slobodnih udaraca svih vremena, prema čuvenom britanskom magazinu "FourFourTwo."

Pokojni Mihajlović ujedno je i jedini igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji se našao u TOP 20, dok su se ispred njega našli samo Brazilac Žuninjo Pernambukano i Holanđanin Ronald Kuman.

- Jedan od sjajnih odbrambenih igrača, pokojni Siniša Mihajlović, bio je blagosloven izvanrednom sposobnošću da postigne gol sa distance, što je uvek iznova pokazivao iz slobodnih udaraca, postigavši rekordnih 28 golova u Seriji A direktno iz slobodnjaka. Trešnja na torti bio je redak het-trik iz slobodnog udarca za Lacio, gde je osvojio svoj prvi od dva Skudeta, protiv Sampdorije 1998. godine - piše čuveni magazin o Mihi.

Žuninjo je, s druge strane, bio legenda Liona i završio je karijeru 2014. godine. Ostaće upamćen po neverovatnim slobodnjacima, gde su mnogi golovi padali i posle udaraca sa preko 40 metara.

Kumana najviše pamtimo po onom slobodnjaku iz 1992. godine, kada je direktnim golom doneo titulu prvaka Evrope Barseloni - dok je veliki broj pogodaka na ovaj način davao i u dresu Holandije.

Argentinac Lionel Mesi našao se na 5. mestu, ispred njega je Ziko, a iza Maradona. Ronaldinjo je na 10. mestu, iza Aleksandra Del Pjera i Dejvida Bekama, dok je Kristijano Ronaldo na 19. poziciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA