Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezdin podatak za ponos: Od dva transfera zaradili čistih 7.000.000 evra

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odličan posao sportskog sektora crveno-belih

  • 11
FK Lajpcig - FK Crvena zvezda Marko Stamenić Foto: Tanjug/AP

Ima Crvena zvezda iza sebe još jednu uspešnu sezonu, koju je okončala četvrtom vezanom "duplom" krunom. Ipak, nisu rezultati jedino čime se crveno-beli mogu pohvaliti u poslednje vreme, već su tu i transferi.

To je bio slučaj i u zimskom prelaznom roku, kada je aktuelni šampion Srbije od odlazaka Koste Nedeljkovića i Jovana Mijatovića, u Aston Vilu, odnosno Njujork siti inkasirao 19.000.000 evra.

Nastavio je sportski sektor na Marakani u istom ritmu i tokom letnje fudbalske "pijace", te je osim značajnih pojačanja i dolazaka, bilo i odlazaka, kako onih koji su rasteretili klupski budžet, tako i onih koji su doneli značajnu finansijsku injekciju, odnosno čistu zaradu.

Ipak, među svim odlascima, posebno se ističu dva - transfer veziste Marka Stamenića u Notingem Forest, i odlazak napadača Žan-Filipa Krasoa u francuskog drugoligaša Pariz.

Stamenić je u transferu "teškom" 5.500.000 evra prešao u Notingem Forest, ali je odmah prosleđen na pozajmicu u Olimpijakos, dok će Parižani na ime obeštećenja za Krasoa isplatiti 1.500.000 evropskih novčanica Zvezdi.

Žan Filip Kraso Foto: MN Press

Upravo ova dva transfera, donela su crveno-belima čistih 7.000.000 evra zarade, što još jednom potvrđuje da sportski sektor na Marakani radi punom parom.

Treba istaći da crveno-beli za dovođenje pomenute dvojice, nisu izdvojili ništa za obeštećenje, s obzirom da su i Stamenić i Kraso stigli kao slobodni fudbaleri.

Uz to, Kraso nije bio u prvom planu kod trenera Vladana Milojevića, dok je Stamenić odlučio da prihvati ponudu iz Premijer lige, te je to još jedan pokazatelj da su crveno-beli odradili dobar posao, kada je reč o izlaznim transferima ovog leta.

Samim tim, crveno-beli su obezbedili značajan novac za pojačanja i sklapanje tima, koji će se predstojeće sezone nadmetati za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Video: Terzić: Ovo sam najviše zamerio Baharu, ime Partizana mora da se izgovara sa poštovanjem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нибрС

    3. jul 2024 | 09:10

    Ахахахахахахахахахахаха.... А ми немамо очи ни уши, чак ни мозак...

  • CZ

    3. jul 2024 | 10:39

    Šta vredi kad nismo doveli nijedno klasno pojačanje,sve igrači jedva i za ligu evrope,tim je gori nego prošle sezone

  • rf

    3. jul 2024 | 10:56

    Da li se vi drogirate ? Pa drzava sipa stotine miliona evra u zvezdu i onda se hvale sa 2 transfera. Jel vi mislite da smo mi svi ludi ? Posledice takvog drzavnog ponasanja smo videli sad na prvenstvu. Pola reprezentacije iz Partizana, nekolicina iz Vojvodine i ostalih klubova. Iz Zvezde bukvalno niko osim onog nesrecnog Mijailovica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA