≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvanično: Mario Jurčević je peto pojačanje Partizana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slovenački fudbaler je parafirao ugovor na tri sezone

  • 2
FK Partizan Foto: FK Partizan

Slovenački internacionalac Mario Jurčević (29) i zvanično je peto pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku. Fudbaler će pojačati konkurenciju na poziciji levog beka, a u Humsku stiže kao slobodan igrač na tržištu posle sporazumnog raskida ugovora sa Apolonom iz Limasola čije je boje branio.

Jurčević je u Beograd stigao u noći između nedelje i ponedeljka, nekoliko sati kasnije je obavio medicinske preglede. Potom je sačekao da se reši raskid saradnje sa Apolonom iz Limasola, a u utorak pre podne je obavio i testiranje kod Andreje Milutinovića (zbog povrede stopala iz prošle sezone), koje je sada obavezno za svakog pridošlicu i onda je formalno postao novi igrač kluba iz Humske potpisavši trogodišnji ugovor.

Fudbaler će se već u toku današnjeg dana priključiti novim saigračima na turniru u Moskvi, jer je Partizan ekspresno uspeo da mu organizuje let u rusku prestonicu preko Istanbula.

Treneru Aleksandru Stanojeviuću je bilo od izuzetne važnosti da Partizan u rosteru ima u potpunosti pokrivenu poziciju levog beka, jer je u poslednjih godinu dana samo Nikola Antić bio rešenje na tom mestu.

U slučaju povrede ili kartona, ekipa bi ostala bez rešenja na levom beku i Stanojević je odmah po dolasku poziciju označio kao prioritetnu, baš kao i mesta levog štopera (Nihad Mujakić), zadnjeg veznog (Kervin Arijaga) i krila-bonusa (Ibrahim Zubairu).

Crno-beli su "na radaru" imali nekoliko igrača, "more" njih su pre skraćivanja spiska pogledali, analizirali i na kraju je izbor pao na Jurčevića. Jer, radi se o momku, koji je brz, snažan, pa i korpulentan za beka (186 centimetara), defanzivno odgovoran, čvrst. Ofanzivno, pak, veoma agilan, sa čestim ponavljanjima, ubacivanjima na protivničku polovinu, često i izvođač prekida za svoje timove u prošlosti...

Angažovanjem Jurčevića i četvorice igrača pre njega, Partizan nije stavio tačku na prelazni rok, jer se očekuje dolazak centralnog veznog i napadača, u slučaju prodaje Sameda Baždara i Mateusa Saldanje ili obojice ofanzivaca.

(Telegraf.rs)

Video: Fali nam sedam dana treninga, ali bićemo spremni za Dinamo: Stanojević sumirao pripreme Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cale

    2. jul 2024 | 16:22

    Franjova deca, dolaze u njihov mali partizai!!!!

  • Šmajhel

    3. jul 2024 | 08:40

    Taj teško da je Slovenac.To je Hrvat.Nema veze kako god potpisao je za svoj klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA