Vreme čitanja: oko 1 min.

Najluđa statistika Eura, Srbi "stradali" zbog utorka: Austrijanci veruju u ubedljivu pobedu nad Turcima

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je jasno...

  • 2
Ralf Rangnik FOto: Sebastian Räppold/Matthias Koch / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Austrije će se ovog utorka u osmini finala Evropskog prvenstva 2024. suočiti sa Turskom u utorak uveče, a navijači imaju mnogo razloga za optimizam, kako zbog igara tima, tako i zbog lude statistike selektora Ralfa Rangnika. 

Naime, od preuzimanja reprezentacije u junu 2022. godine, Rangnik je pobedio u svih šest međunarodnih utakmica koje su se igrale utorkom. Ova neverovatna statistika daje Austrijancima dodatni podstrek i veru u tim pred ključni meč.

U junu 2023. godine, Austrija je pod vođstvom Ralfa Rangnika prvi put pobedila u utorak, savladavši Švedsku sa 2-0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Revanš meč u Švedskoj takođe je održan utorkom, a Austrija je slavila sa 3-1.

Sledeća pobeda došla je u novembru kada su sa 2-0 pobedili Nemačku. Tim Ralfa Rangnika je u martu u osmini finala sa 6-1 pobedio Tursku – naravno, u utorak.

Neposredno pre Evropskog prvenstva, Austrija je još jednom slavila utorkom, ovaj put u prijateljskoj utakmici protiv Srbije (2-1).

Prošle nedelje, Rangnik i njegovi igrači proslavili su pobedu od 3-2 u poslednjem grupnom meču protiv Holandije, opet u utorak.

Ipak, loša vest za Austrijance je da, ukoliko prođu Tursku, nijedna druga utakmica Evropskog prvenstva nije zakazana za utorak - finale 14. jula je, naravno, u nedelju.

S obzirom na ovu impresivnu statistiku, Rangnik i njegov tim imaju mnogo razloga za optimizam pred sutrašnji meč protiv Turske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA