≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi Nejmar napušta Dinamo i ide u treću ligu zbog plate od 400 evra: Skandal drma Hrvatsku!

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neočekivana situacija u Zagrebu

  • 2

Tokom zimskog prelaznog roka 2023. godine zagrebački Dinamo je doveo tada 14-godišnjo čudo od deteta iz Brazila za koje su mnogi prognozirali da može dostići velike visine. Rafael gomes Sirino, poznatiji kao Belinjo je opravdao očekivanja tokom prethodnih godinu i po dana i pokazao raskošni talenat.

Menadžer Endi Bara je govorio o tome da je dečak prvi kontakt sa Hrvatskom imao pošto mu je otac radio kao građevinac u Novom Vinodolskom i da su tada čelnici Dinama bili oduševljeni.

Tada je prozvan i novim Nejmarom i upoređivan je i sa talentima zagrebačkog kluba poput Eduarda, Halilovića, Kovačića i Olma, a sada se pojavio neočekivan problem, sa kojim se niko od drugih igrača tokom razvitka u Dinamu nije suočio.

On je na izlaznim vratima jer mu je ponuđen ugovor od samo 400 evra za prvu godinu, potom po 500 za naredne dve godine. Bara želi da ga odvede u treću ligu i ekipu Kustošije, koja je postala poznata kada je najpre Mikaela Fajea prodala u Barselonu, a zatim i Dina Klapiju u Lajpcig za po pet miliona evra.

- Ne mogu dopustiti da Belinjo u Dinamu igra za 400 evra mesečno! Da, ponuđeno mu je 400 evra mesečno za prvu, pa 500 evra mesečno za sledeće dvije godine. Njegova porodiva ne može živeti od toga, pa oni su došli iz Brazila! Stan im plaćam 1700 evra mesečno, pokrivam sve troškove njega i porodice u Zagrebu, plaćam školu za sestre... Pa ljudi kako da onda on igra za 400 evra mesečno - rekao je menadžer Endi Bara za "24 sata".

- Ljudi, pa dete nema od čega da živi! Zar mislite da mi je u interesu voditi ga iz Dinama u Kustošiju? Pa nećemo se lagati, Kustošija je kvartovski klub, a Dinamo je uvek - Dinamo. Belinjo živi u Maksimiru, tamo su mu prijatelji, mislite da mu se ide svaki dan do Kustošije? Ali nemamo drugih opcija - istakao poznati fudbalski menadžer.

Belinjo je tokom prošle godine odlučio da igra i predstavlja Hrvatsku na internacionalnoj sceni. On će izgleda biti i prva žrtva nove politike Dinama i odluke da se ne plaćaju visoke stipendije mladim talentima.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači AEK-a dočekali Bed Blu Bojse ispred policije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • radikalizuj se to je unosno u hrvata

    1. jul 2024 | 19:06

    neka samo opsuje 2-3 puta srpsku mater i napise srbe na vrbe i eto mu ugovora od pola miliona po mjesecu..to je hrvatska..

  • Danijel

    1. jul 2024 | 19:49

    Dođi u Zvezdu, Terza daje basnoslovne ugovore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA